Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Heb je zin in een simpele, kruidige en vegetarische curry? Dan is dit recept voor een Nepalese tarkari iets voor jou! Ik heb ervoor gekozen om het gerecht met aardappelen, wortelen en sperziebonen te maken, maar je kunt elke groente gebruiken die je wilt. In de beschrijving van dit recept geef ik enkele mogelijkheden daarvoor. Het gerecht wordt vaak geserveerd met rijst en een dikke linzensoep. Het heet dan ‘Dal Bhat Tarkari’. Ook voor die soep geef ik je een makkelijk receptje!

Salade Niçoise

Salade Niçoise

Wil je een salade eten, maar heb je geen zin in ‘konijnenvoer’? Dan is dit recept voor een simpele Salade Niçoise iets voor jou! De salade is rijkelijk gevuld met onder meer tonijn, sperziebonen en eieren en bevat maar een klein beetje krulsla (optioneel).

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Heb je wel eens Gado Gado besteld bij een Chinees-Indisch restaurant? En wil je het zelf maken? Dan is dit recept iets voor jou! Gado Gado maken is gelukkig heel gemakkelijk. Ook is het gerecht vrij snel klaar. Het snijden van alle ingrediënten kost wel wat tijd, maar als je daarmee klaar bent heb je de helft van het werk al gedaan.

Ensaladilla Rusa (Russische Salade op Spaanse wijze)

Ensaladilla Rusa (Russische Salade op Spaanse wijze)

Aangezien het bijna Pasen is, had ik even gekeken hoeveel gerechten ik op m’n blog had geplaatst waarin eieren een belangrijke rol spelen. En dat blijken er niet eens zoveel te zijn. Vandaar dat ik mijn Ensaladilla Rusa met je deel! Ensaladilla Rusa is de Spaanse versie van de Russische salade. Deze salade bevat onder meer aardappelen, wortelen, sperziebonen, olijven en ei.

Borscht recept (Rode bietensoep)

Borscht recept (Rode bietensoep)

Hoewel het officieel al lente is, is de temperatuur daar nog niet echt naar. Vandaar dat ik nog even een recept voor een rijkelijk gevulde, verwarmende soep met je deel. Dit is mijn simpele versie van een vegetarische borscht met rode bieten, aardappelen, wortelen en spitskool. Overigens kun je dit recept gemakkelijk niet-vegetarisch maken door de groentebouillon te vervangen door runderbouillon en er spekjes, runderschenkel of bieflappen doorheen te doen.

Dak Bokkeum Tang (Koreaanse stoofpot)

Dak Bokkeum Tang (Koreaanse stoofpot)

Heb je zin in een simpele stoofpot met een beetje pit? Dan is Dak Bokkeum Tang iets voor jou! Dak Bokkeum Tang is een Koreaans gerecht met kip, aardappelen en wortelen. Het gerecht hoort gemaakt te worden met gochujang (een pittige Koreaanse pasta), maar het recept bevat ook een versie zonder die specifieke chilipasta.

Spinazieschotel met gehakt en een kaaskorst

Spinazieschotel met gehakt en een kaaskorst

Op zoek naar een simpel ovenschotel recept? Maak dan eens deze spinazieschotel. De ovenschotel bestaat onder andere uit spinazie, gehakt, tomaat, aardappelen en kaas. Ik heb de aardappelpuree gemaakt met crème fraîche in plaats van melk. Deels doordat ik geen melk in huis had, deels doordat de frisse en lichtzure smaak van crème fraîche mij bij dit recept leek passen. Heb je geen crème fraîche in huis, dan kun je ook melk gebruiken.

Minestrone (Italiaanse groentesoep)

Minestrone (Italiaanse groentesoep)

Op frisse herfstdagen heb ik af en toe zin in een kom warme, rijkelijk gevulde soep. Zoals vandaag, ik kreeg opeens zin om minestrone soep te maken. Voor minestrone is echter niet echt een vast recept. Mijn makkelijke versie is dan ook voornamelijk gebaseerd op ingrediënten die ik al in huis had. Deze minestrone bevat onder andere aardappelen, wortelen, courgette, bleekselderij, cannelloni bonen, spinazie en Pipe Rigate.