Spinaziesalade met aardbeien, kikkererwten en balsamicodressing

Spinaziesalade met aardbeien, kikkererwten en balsamicodressing

Heb je met dit zonnige weertje zin in een zomerse maaltijdsalade? En houd je van aardbeien? Dan is dit recept voor een spinaziesalade met aardbeien, kikkererwten en balsamicodressing misschien wel iets voor jou! Deze glutenvrije salade is in een handomdraai gemaakt en staat in een kwartiertje op tafel. Bovendien kun je de salade eventueel gemakkelijk aanpassen aan jouw eigen smaak. Zo zou de salade ook lekker zijn met bijvoorbeeld rucola, ijsbergsla of gemengde sla in plaats van spinazie. Of vind je rode paprika of tomaatjes lekker? Beiden zouden een goede vervanging zijn van de wortelen in dit recept. Kaasliefhebbers doen er goed aan om de salade te voorzien van verkruimelde feta of Parmezaanse kaas. In het artikel bij het recept geef ik nog enkele andere voorbeelden van variaties op dit recept. Uiteraard kun je het recept ook tot op de letter volgen hoor. Ook dan smaakt het eindresultaat lekker.

Rucola salade met aardbeien, feta en komkommer

Rucola salade met aardbeien, feta en komkommer

Toen het laatst op zondag zulk mooi weer was kreeg ik gelijk al een beetje de zomer in m’n bol. Het is natuurlijk pas april, maar ik waande me toch echt even een dagje in juni of juli! Helaas ziet de weersverwachting voor de komende tijd er niet zo veelbelovend uit… dus dan moet je de zon maar in huis proberen te halen, toch? Met deze rucola salade met aardbeien, feta en komkommer voor je neus kom je een heel eind! De salade is supersnel gemaakt, zit boordevol vitamientjes en is redelijk laag in koolhydraten. Bovendien kun je de salade gemakkelijk uitbreiden met een ingrediënt of twee zodat je er een complete maaltijd van maakt. In de blog geef ik enkele suggesties daarvoor!

Mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade

Mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade

Wil je jouw Valentijn dinsdag trakteren op een lekker én gezond dessertje? Of krijg je binnenkort visite en wil je jouw gasten een simpel doch lekker taartje voorschotelen? Dan is dit recept voor glutenvrije mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade misschien wel iets voor jou!