Flespompoensoep met geroosterde kikkererwten

Flespompoensoep met geroosterde kikkererwten

Ik wilde eigenlijk een recept voor een maaltijdsalade met je delen, maar gezien het weer van deze week leek een verwarmende maaltijdsoep mij iets toepasselijker. Het werd dan ook tijd om mijn recept voor een flespompoensoep met geroosterde kikkererwten eens voor je uit te werken. Deze glutenvrij en veganistische soep is redelijk eenvoudig te maken en staat in ongeveer 45 minuten op tafel. Door de geroosterde kikkererwten en de gebruikte specerijen heeft de flespompoensoep een beetje een Noord-Afrikaans tintje gekregen. Overigens bevat de maaltijdsoep ook nog paprika’s en wortelen, maar die kun je eventueel weglaten als je ze niet wilt gebruiken. Voeg dan gewoon wat minder bouillon en specerijen toe aan de soep.

Pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons

Pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons

Heb je zin in een lekkere pasta met een simpele saus? En vind je paprika, balsamico en champignons lekker? Dan is dit recept iets voor jou. Dat zijn namelijk dé ingrediënten die bepalend zijn voor de smaak van deze pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons. Zoals de titel van het gerecht al doet vermoeden. Als je een pot geroosterde paprika’s gebruikt, dan zou dit gerecht binnen 20 minuten op tafel kunnen staan. Het is dan ook ideaal als je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel een enigszins gezonde maaltijd wilt eten. Bovendien kun je het gerecht makkelijk naar eigen wens aanpassen. Voeg bijvoorbeeld (vegetarische) kipstukjes toe, gebruik een paddenstoelenmix in plaats van champignons of doe er een Spaans pepertje doorheen als je van pittig eten houdt.

Worstjes met cannellini bonen, tomatensaus en salie (Salsiccia e Fagioli)

Worstjes met cannellini bonen, tomatensaus en salie (Salsiccia e Fagioli)

Heb je zin in een simpele, verwarmende en rustieke maaltijd met bonen? En vind je (vega) worstjes lekker? Dan is dit recept voor worstjes met cannellini bonen, tomatensaus en salie misschien wel iets voor jou! Dit gerecht is eigenlijk een beetje een witte bonen met tomatensaus voor volwassenen, gebaseerd op het Italiaanse Salsiccia e Fagioli all’Uccellett. De salie geeft het gerecht een typische smaak, maar als je er geen fan van bent kun je deze ook achterwege laten. Voeg dan wat extra rozemarijn toe of vervang de salie door een kruid zoals basilicum, oregano of bladpeterselie.

Freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel

Freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel

Heb je zin in een vegetarische of veganistische maaltijdsalade met Midden-Oosterse smaken? Dan is dit recept voor een freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel iets voor jou! Deze salade is erg eenvoudig om te maken en staat binnen een half uurtje op tafel. Bovendien kun je de salade gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Voeg bijvoorbeeld wat komkommer, tomaatjes en/ of feta toe, indien je dat lekker vindt, of vervang de freekeh door rijst voor een glutenvrije salade. Ook kun je in plaats van koriander prima munt of bladpeterselie gebruiken.

Flespompoen chili met bonen en linzen

Flespompoen chili met bonen en linzen

Heb je zin in een simpele vegetarische Mexicaanse chili (oftewel een chili sin carne)? Dan is dit recept voor een flespompoen chili met bonen en linzen misschien wel iets voor jou! Welke bonen je toevoegt aan de chili maakt niet uit. Ik heb gekozen voor zwarte bonen en kidneybonen, maar je kunt ook één soort bonen gebruiken of juist nog een derde boonsoort toevoegen. De linzen kun je overigens vervangen door extra bonen of quinoa, indien je geen groot fan van linzen bent.

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Heb je zin in een simpele, kruidige en vegetarische curry? Dan is dit recept voor een Nepalese tarkari iets voor jou! Ik heb ervoor gekozen om het gerecht met aardappelen, wortelen en sperziebonen te maken, maar je kunt elke groente gebruiken die je wilt. In de beschrijving van dit recept geef ik enkele mogelijkheden daarvoor. Het gerecht wordt vaak geserveerd met rijst en een dikke linzensoep. Het heet dan ‘Dal Bhat Tarkari’. Ook voor die soep geef ik je een makkelijk receptje!

Komkommer raita met munt

Komkommer raita met munt

De oplettende volgers van deze blog die elke zin die ik typ nauwlettend lezen is het misschien opgevallen dat ik het bij een paar recepten over ‘raita’ heb gehad. Al bij een curry recept uit 2015 schreef ik namelijk dat het lekker was om er een simpele komkommer raita bij te serveren en dat ik daar “binnenkort eens een recept voor zou toevoegen”. Van “binnenkort” is weinig terecht gekomen want we zijn inmiddels 18 maanden verder. Toch is hier dan eindelijk een recept voor komkommer raita met munt. Beter laat dan nooit!

Indiase komkommer-tomatensalade (Kachumbar)

Indiase komkommer-tomatensalade (Kachumbar)

Heb je zin in een frisse salade die je bijvoorbeeld bij een maaltijd zoals een curry kunt serveren? En vind je tomaten en komkommer lekker? Dan is dit recept voor een Indiase komkommer-tomatensalade iets voor jou! Deze simpele salade wordt ook wel ‘kachumbar’ genoemd en bestaat onder andere uit kleingesneden tomaten, komkommer en ui met daarbij een frisse dressing van citroen of limoen. Verder wordt de salade op smaak gebracht met een groen pepertje, verse koriander en verse munt.

Pittige tofu met sesamzaadjes, gember en groenten

Pittige tofu met sesamzaadjes, gember en groenten

Heb je zin in een vegetarische wokschotel met een beetje pit? Dan is dit recept voor pittige tofu met sesamzaadjes, gember en groenten iets voor jou! Natuurlijk kun je het gerecht zo pittig maken als je zelf wilt door de hoeveelheid Sriracha in de saus aan te passen. Ook kun je het gerecht gemakkelijk veganistisch en/ of glutenvrij maken, indien je dat wilt. Serveer de wokschotel bijvoorbeeld met zilvervliesrijst of noedels voor een complete, lekkere en redelijk gezonde maaltijd!

Kip met mozzarella en tomatensaus

Kip met mozzarella en tomatensaus

Heb je zin in een simpel Italiaans kipgerecht dat je bij een pasta kunt serveren? Dan is dit recept voor kip met mozzarella en tomatensaus iets voor jou! Voor het gerecht heb je enkel wat basisingrediënten en een half uurtje tijd nodig. Bovendien hoef je de kip niet eerst te paneren of zoiets dergelijks. Ideaal, toch? Serveer het gerecht eventueel met een salade of zoiets als geroosterde of gestoomde groenten voor een complete maaltijd.