Varkenshaas fajita met mango-komkommersalsa

Varkenshaas fajita met mango-komkommersalsa

Vind je de smaken uit de Mexicaanse keuken lekker? En heb je zin in een redelijk simpele avondmaaltijd met iets van vlees? Dan is dit recept voor varkenshaas fajita met paprika en een mango-komkommersalsa misschien wel iets voor jou! De varkenshaas fajita smaakt lekker wanneer je het in een tortilla rolt en is ook uitstekend te eten met een kommetje rijst erbij (zoals ik heb gedaan). De verfrissende mango-komkommersalsa combineert goed met het gekruide vlees, maar je kunt die salsa uiteraard achterwege laten als je er geen zin in hebt. In het verhaaltje bij het recept geef ik ook nog enkele suggesties voor andere salsa’s en ingrediënten die je bij de varkenshaas fajita kunt serveren. En heb je meer zin in bijvoorbeeld kip of rundvlees? Dan kun je de varkenshaas natuurlijk daarmee vervangen.

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Heb je zin in gezonde, lekkere en smaakvolle taco’s of wraps met vis? Dan is dit recept voor wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa waarschijnlijk iets voor jou! De ietwat pittige vis vormt een harmonieus geheel met de zoete mais-bonensalsa en de koolsla die juist een beetje zuur is. Het recept kan met elke stevige vis gemaakt worden. Ik heb gekozen voor tilapia, maar je kunt ook gaan voor vis zoals kabeljauw, pangasius of zalm. Het is maar net welke je het lekkerst vindt!

Flespompoen chili met bonen en linzen

Flespompoen chili met bonen en linzen

Heb je zin in een simpele vegetarische Mexicaanse chili (oftewel een chili sin carne)? Dan is dit recept voor een flespompoen chili met bonen en linzen misschien wel iets voor jou! Welke bonen je toevoegt aan de chili maakt niet uit. Ik heb gekozen voor zwarte bonen en kidneybonen, maar je kunt ook één soort bonen gebruiken of juist nog een derde boonsoort toevoegen. De linzen kun je overigens vervangen door extra bonen of quinoa, indien je geen groot fan van linzen bent.

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Heb je zin in een simpele, kruidige en vegetarische curry? Dan is dit recept voor een Nepalese tarkari iets voor jou! Ik heb ervoor gekozen om het gerecht met aardappelen, wortelen en sperziebonen te maken, maar je kunt elke groente gebruiken die je wilt. In de beschrijving van dit recept geef ik enkele mogelijkheden daarvoor. Het gerecht wordt vaak geserveerd met rijst en een dikke linzensoep. Het heet dan ‘Dal Bhat Tarkari’. Ook voor die soep geef ik je een makkelijk receptje!

Indiase kip tandoori

Indiase kip tandoori

Wil je een keer zelf kip tandoori maken zonder pakjes en zakjes? Dan is dit kip tandoori recept iets voor jou! Het gerecht lijkt niet op het gelijknamige Knorr Wereldgerecht, maar dat gerecht heeft bij mijn weten ook weinig met een traditionele Indiase kip tandoori te maken. Ik wil overigens niet beweren dat mijn versie wél 100% traditioneel is, dat is zeker niet het geval. Het komt echter wel iets dichter in de buurt!

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, gezonde en smaakvolle eenpansmaaltijd waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan? En vind je curry’s lekker? Dan is dit recept voor een milde Indiase curry met kip, Chinese kool en yoghurt misschien wel iets voor jou! Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel, bevat iets meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en is goed gekruid (maar niet té pittig).

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Houd je van een beetje spicy? Dan is dit simpele recept voor gehaktballetjes met pittige tomatensaus iets voor jou! Houd je juist niet van spicy? Niets aan de hand, je kunt het recept namelijk makkelijk aanpassen. De gehaktballetjes zijn leuk voor bij een borrel, maar ook ideaal voor bij een makkelijke avondmaaltijd. Serveer ze dan bijvoorbeeld met in de oven gebakken aardappelen en wat groenten.

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, enigszins gezonde én goedkope maaltijdsoep? Die ook nog eens goed smaakt en makkelijk te maken is? Dan is deze Mexicaanse zwarte bonensoep met mais, tortillachips en zure room iets voor jou!

Kip Dopiaza (Uiencurry met kip)

Kip Dopiaza (Uiencurry met kip)

Houd je van uien? En kun je de smaken van de Indiase keuken waarderen? Dan is dit recept voor een Indiase Indiase kip dopiaza iets voor jou! Kip dopiaza is namelijk een milde curry met kip en ui, op smaak gebracht met ingrediënten zoals kardemon, kruidnagels en komijnzaad. Er zijn meerdere manieren om een kip dopiaza te maken. In de blogpost vind je er twee!

Kruidige sperziebonen met tomaat

Kruidige sperziebonen met tomaat

Dit is een simpel recept voor een bijgerecht met sperzieboontjes in de hoofdrol. Zoals met het merendeel van de recepten die ik tot nu toe heb geplaatst het geval is, maak ik ook ditmaal gebruik van Aziatische specerijen. De specerijen waarmee deze sperzieboontjes met tomaat op smaak gebracht worden zijn kurkuma, djintan, ketoembar en chilipoeder. Van de chilipoeder wordt maar een kleine hoeveelheid gebruikt om de sperziebonen met tomaat een beetje pit te geven. Houd je echter van pittig? Verdubbel dan gerust de aangegeven hoeveelheid!