Sambal goreng telor (Indonesische pittige eieren)

Sambal goreng telor (Indonesische pittige eieren)

Sambal Goreng Telor is een pittig eiergerecht dat vaak onderdeel is van een Indonesische rijsttafel. Gekookte eieren worden geserveerd in een pittige saus gemaakt van onder andere sambal, tomatenpuree, kokosmelk en specerijen. Hoewel sambal goreng telor traditioneel bij een rijsttafel wordt geserveerd, kun je het gerecht natuurlijk als onderdeel van een avondmaaltijd eten in de plaats van vlees of vis.

Curry met varkenshaas en spinazie

Curry met varkenshaas en spinazie

Om heel eerlijk te zijn ziet het gerecht niet zo smakelijk uit op de foto’s. Gelukkig smaakt deze curry met varkenshaas en spinazie een stuk beter dan dat het eruitziet! Bovendien is dit een behoorlijk gezond recept. Met zo’n 170 gram spinazie per persoon, aangevuld met wat paprika, krijg je bijvoorbeeld veel vitamine A, vitamine C, beta-caroteen en kalium binnen. De smaken zijn geïnspireerd door de Indiase keuken. Kaneel, kardemom en kruidnagel zijn stuk voor stuk subtiel aanwezig. Ook is het gebruik van yoghurt, laurier en gember typerend voor de Indiase keuken. Ik heb ervoor gekozen om varkenshaas te gebruiken, maar je zou ook een ander stuk varkensvlees zoals hamlappen kunnen gebruiken.

Indiase groentecurry met kikkererwten, appel en groenten

Indiase groentecurry met kikkererwten, appel en groenten

Dit is een simpel recept voor een groentecurry. Deze vegetarische curry is gebaseerd op de Indiase keuken en bestaat onder andere uit kikkererwten, diverse groenten, appel, tomatenblokjes en kaneel. Serveer de groentecurry desgewenst met pandanrijst en/ of naan.

Babi ketjap

Babi ketjap

Over de snelle Babi ketjap Dit is een simpel recept waarmee je binnen no-time een lekkere babi ketjap op tafel zet. Wil je er meer…