Patissonsoep met prei, witte wijn en bieslook

Patissonsoep met prei, witte wijn en bieslook

Heb je zin in een lekkere maaltijdsoep die makkelijk te maken is én niet teveel ingrediënten bevat? Dan is dit recept voor een patissonsoep met prei, witte wijn en bieslook misschien wel iets voor jou! Deze soep is enigszins gebaseerd op een Franse aardappel-preisoep. Maar dan met een patisson in plaats van aardappelen. En met witte wijn in plaats van room. Én warm geserveerd in plaats van koud. (Eigenlijk lijkt het er dus niet echt meer op.) Overigens is een patisson misschien wat lastig te verkrijgen, maar de soep zou ook prima gemaakt kunnen worden met aardappelen of courgette in plaats van patisson.

Tomaten risotto met spinazie

Tomaten risotto met spinazie

Risotto is eigenlijk iets wat ik zelden maak. Aangezien je vrijwel constant moet blijven roeren voor het beste resultaat lijkt het zo tijdrovend. Ik had laatst echter veel te veel spinazie in huis gehaald, waardoor ik manieren verzinnen om die zak op te maken. Toen kwam het idee van een spinazie risotto in mij op. Er ontbrak alleen nog iets; enkel met spinazie vond ik de risotto namelijk een béétje saai. “Hoe zou het smaken met tomaten?”, vroeg ik mij vervolgens af. Nou, dat smaakt prima en deze tomaten risotto met spinazie is daar het eetbare bewijs van.

Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Heb je zin in een simpel visgerecht vol krachtige smaken dat je snel op tafel kunt zetten? En houd je van de Provençaalse en mediterrane keuken? Dan is dit recept voor kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven iets voor jou! Je verpakt de kabeljauw samen met de andere ingrediënten in bakpapier (‘en papillote’) en stoomt de kabeljauw gaar in een klein beetje witte wijn. Het is snel klaar, gezond en ook nog eens smaakvol. Wat wil je nog meer?