Pompoencurry met kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk

Pompoencurry met kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk

Het is hier misschien een béétje aan de late kant voor, maar bij deze wens ik je toch nog het allerbeste voor 2019! Degenen die al een tijdje zijn aangemeld voor mijn nieuwsbrief, hebben misschien wel gemerkt dat deze blog een tijdje stil heeft gestaan. Maar een nieuw jaar biedt natuurlijk nieuwe kansen, dus ik wilde weer eens een recept met je delen. Uiteindelijk is dat dit recept voor een verwarmende vegetarische curry met pompoen, kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk geworden. Deze pompoencurry heeft een Indiaas accent en is op smaak gebracht met o.a. kaneel, kardemom en komijnzaad. Serveer de curry bijvoorbeeld met zilvervliesrijst, naan en een verfrissende raita.

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Heb je zin in een simpele, kruidige en vegetarische curry? Dan is dit recept voor een Nepalese tarkari iets voor jou! Ik heb ervoor gekozen om het gerecht met aardappelen, wortelen en sperziebonen te maken, maar je kunt elke groente gebruiken die je wilt. In de beschrijving van dit recept geef ik enkele mogelijkheden daarvoor. Het gerecht wordt vaak geserveerd met rijst en een dikke linzensoep. Het heet dan ‘Dal Bhat Tarkari’. Ook voor die soep geef ik je een makkelijk receptje!

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, gezonde en smaakvolle eenpansmaaltijd waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan? En vind je curry’s lekker? Dan is dit recept voor een milde Indiase curry met kip, Chinese kool en yoghurt misschien wel iets voor jou! Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel, bevat iets meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en is goed gekruid (maar niet té pittig).

kabeljauw korma met kwark

kabeljauw korma met kwark

Heb je zin in een gezond, simpel en lekker Indiaas eenpansgerecht met vis? Dan is dit recept voor kabeljauw korma iets voor jou! Meestal wordt een korma gerecht gemaakt met volle yoghurt en wat room, maar deze heb ik vervangen door kwark en magere melk (kokosmelk is ook een optie). Mijn kabeljauw korma is dan ook een variant op het Indiase gerecht; zeker smaakvol, niet geheel traditioneel.