Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing

Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing

Heb je zin in een voedzame salade die eenvoudig te maken is én snel klaar is? En vind je zowel broccoli en sperziebonen als pinda’s lekker? Dan is dit recept voor een sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing waarschijnlijk iets voor jou. Deze glutenvrije maaltijdsalade bevat een dressing van o.a. rode currypasta, pindakaas en limoensap. Er gaat ook vissaus door de dressing, maar je kunt natuurlijk een vegetarische variant zonder vissaus maken. Afhankelijk van hoeveel trek je hebt zou je er nog zoiets als (vegetarische) kipstukjes of een gekookt eitje doorheen kunnen doen. Een andere mogelijkheid is om er bijvoorbeeld wat noedels bij te serveren, wat ik heb gedaan. In het recept geef ik meerdere opties voor dergelijke toevoegingen. Er voor elk wat wils!

Tempeh saté met pittige pindasaus

Tempeh saté met pittige pindasaus

Heb je zin in een veganistische variant op kipsaté? Of heb je juist zin in kipsaté, maar wil je best eens een veganistische versie uitproberen? Dan is dit recept voor tempeh saté met zelfgemaakte pittige pindasaus iets voor jou! De satés zijn erg makkelijk te maken en worden gewoon gemaakt met supermarktingrediënten. Bovendien kun je de tempeh satés in de pan, op de barbecue of in de oven bereiden. Het is maar net wat je handig vindt. Ideaal, toch?

Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing

Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing

Heb je zin in een frisse, gezonde en makkelijke maaltijdsalade met een smaakvolle dressing? En vind je komkommer en appel lekker? Dan is dit recept voor een spitskoolsalade met komkommer en appel iets voor jou! Deze maaltijdsalade staat binnen tien a vijftien minuten op tafel, zit boordevol vitamine C (en andere dingen die goed voor je zijn), en is voorzien van een krachtige gember-mosterddressing. In plaats van die dressing kun je overigens natuurlijk je favoriete dressing gebruiken. De salade zou bijvoorbeeld ook prima smaken met een tuinkruidendressing, yoghurtdressing of honing-mosterddressing!

Aloo Gobi Matar met zoete aardappel

Aloo Gobi Matar met zoete aardappel

Dit is mijn versie van het traditionele Indiase gerecht Aloo Gobi Matar, wat uit aardappel, bloemkool en erwten bestaat. In plaats van aardappel heb ik echter zoete aardappel gebruikt. Deels omdat zoete aardappelen gezonder zijn dan ‘normale’ aardappelen, deels doordat ik de smaak van de zoete aardappel bij dit gerecht vindt passen. Zoals met zoveel gerechten is er voor aloo gobi matar geen vaste receptuur. Veelgebruikte ingrediënten zijn er echter wel. Zo wordt meestal gebruikgemaakt van knoflook, gember, ui, tomaat, kurkuma, komijnzaad en koriander. Die ingrediënten vind je dan ook (onder andere) terug in dit recept.