Flespompoen chili met bonen en linzen

Flespompoen chili met bonen en linzen

Heb je zin in een simpele vegetarische Mexicaanse chili (oftewel een chili sin carne)? Dan is dit recept voor een flespompoen chili met bonen en linzen misschien wel iets voor jou! Welke bonen je toevoegt aan de chili maakt niet uit. Ik heb gekozen voor zwarte bonen en kidneybonen, maar je kunt ook één soort bonen gebruiken of juist nog een derde boonsoort toevoegen. De linzen kun je overigens vervangen door extra bonen of quinoa, indien je geen groot fan van linzen bent.

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Heb je zin in een simpele, kruidige en vegetarische curry? Dan is dit recept voor een Nepalese tarkari iets voor jou! Ik heb ervoor gekozen om het gerecht met aardappelen, wortelen en sperziebonen te maken, maar je kunt elke groente gebruiken die je wilt. In de beschrijving van dit recept geef ik enkele mogelijkheden daarvoor. Het gerecht wordt vaak geserveerd met rijst en een dikke linzensoep. Het heet dan ‘Dal Bhat Tarkari’. Ook voor die soep geef ik je een makkelijk receptje!

Indiase komkommer-tomatensalade (Kachumbar)

Indiase komkommer-tomatensalade (Kachumbar)

Heb je zin in een frisse salade die je bijvoorbeeld bij een maaltijd zoals een curry kunt serveren? En vind je tomaten en komkommer lekker? Dan is dit recept voor een Indiase komkommer-tomatensalade iets voor jou! Deze simpele salade wordt ook wel ‘kachumbar’ genoemd en bestaat onder andere uit kleingesneden tomaten, komkommer en ui met daarbij een frisse dressing van citroen of limoen. Verder wordt de salade op smaak gebracht met een groen pepertje, verse koriander en verse munt.

Courgetti met avocado-cashewnoten saus

Courgetti met avocado-cashewnoten saus

Heb je zin in een makkelijke, zomerse en lichte avondmaaltijd (of een goede lunch)? Dan is dit recept voor courgetti met avocado-cashewnoten saus iets voor jou! Hoewel het gerecht er een beetje uitziet als een pastagerecht, is het eigenlijk gewoon een rauwe groentesalade. Je kunt dit vegetarische en glutenvrije gerecht binnen twintig minuten op tafel zetten.

kabeljauw korma met kwark

kabeljauw korma met kwark

Heb je zin in een gezond, simpel en lekker Indiaas eenpansgerecht met vis? Dan is dit recept voor kabeljauw korma iets voor jou! Meestal wordt een korma gerecht gemaakt met volle yoghurt en wat room, maar deze heb ik vervangen door kwark en magere melk (kokosmelk is ook een optie). Mijn kabeljauw korma is dan ook een variant op het Indiase gerecht; zeker smaakvol, niet geheel traditioneel.

Chinese groentesoep met tofu en zoodles

Chinese groentesoep met tofu en zoodles

Heb je zin in een simpele, lichte en vegetarische soep met Oosterse smaken? Die je in vijftien tot twintig minuten op tafel kunt zetten? Dan is dit recept voor een Chinese groentesoep met tofu en zoodles iets voor jou! Ingrediënten die gebruikt worden zijn onder andere Chinese kool, peultjes, shiitakes, noedels van courgette, gember en tofu.

Dak Bokkeum Tang (Koreaanse stoofpot)

Dak Bokkeum Tang (Koreaanse stoofpot)

Heb je zin in een simpele stoofpot met een beetje pit? Dan is Dak Bokkeum Tang iets voor jou! Dak Bokkeum Tang is een Koreaans gerecht met kip, aardappelen en wortelen. Het gerecht hoort gemaakt te worden met gochujang (een pittige Koreaanse pasta), maar het recept bevat ook een versie zonder die specifieke chilipasta.

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit gepocheerde eieren in een pittige paprika-tomatensaus. Traditioneel wordt shakshuka als ontbijt gegeten, maar als je het mij vraagt kan het ook prima als lunch of zelfs als avondmaaltijd gegeten worden!

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Misschien ken je bobotie van het Knorr Wereldgerecht Zuid-Afrikaanse Bobotie? En wil je het gerecht een keer maken zonder een kant-en-klaar pakje te gebruiken? Dan is dit recept iets voor jou!