Tempeh saté met pittige pindasaus

Tempeh saté met pittige pindasaus

Heb je zin in een veganistische variant op kipsaté? Of heb je juist zin in kipsaté, maar wil je best eens een veganistische versie uitproberen? Dan is dit recept voor tempeh saté met zelfgemaakte pittige pindasaus iets voor jou! De satés zijn erg makkelijk te maken en worden gewoon gemaakt met supermarktingrediënten. Bovendien kun je de tempeh satés in de pan, op de barbecue of in de oven bereiden. Het is maar net wat je handig vindt. Ideaal, toch?

Pittige snijbonen met gehakt en pinda’s

Pittige snijbonen met gehakt en pinda’s

Houd je van pittig eten, vind je snijbonen lekker en heb je zin in een eenvoudige wokschotel die je snel op tafel kunt zetten? Dan is dit recept voor pittige snijbonen met gehakt en pinda’s (of cashewnoten) iets voor jou! Ik zat eerlijk gezegd héél even te twijfelen of ik dit recept wel met je zou delen. Het gerecht is namelijk niet heel inventief of bijzonder. Dat gezegd hebbende: de pittige snijbonen met gehakt en pinda’s smaakt goed en dat is toch het belangrijkste!

Telor kecap (Eieren in ketjapsaus)

Telor kecap (Eieren in ketjapsaus)

Vind je gekookte eieren lekker? En houd je van de Indonesische keuken? Dan is dit telor kecap recept waarschijnlijk wel iets voor jou! Telor kecap is…

Bloemkool nasi goreng

Bloemkool nasi goreng

Dit is een caloriearme variant op nasi goreng. Een fijngehakte bloemkool wordt namelijk gebruikt om de rijst in nasi goreng te vervangen. Hierdoor bevat de maaltijd tegelijkertijd minder calorieën én meer groenten. Is dat geen win-win situatie? En houd je niet van bloemkool? Geen punt. Dankzij de specerijen en de rest van de ingrediënten die gebruikt worden proef je de bloemkool niet terug. Beloofd.

Kipsaté met simpele satésaus

Kipsaté met simpele satésaus

Wil je zelf kipsaté maken en zoek je een simpel en snel recept? Maak dan deze kipsaté en satésaus op basis van o.a. pindakaas, ketjap, sojasaus en sambal. Dit is voor mij een typisch ‘Lazy Sunday’ recept. Het vereist weinig snijwerk, geen ingewikkelde bereidingswijzen en is zo klaar. Serveer de saté met (gebakken) rijst of bami, kroepoek en atjar of ingelegde komkommer.

Babi ketjap

Babi ketjap

Over de snelle Babi ketjap Dit is een simpel recept waarmee je binnen no-time een lekkere babi ketjap op tafel zet. Wil je er meer…