Kip Dopiaza (Uiencurry met kip)

Kip Dopiaza (Uiencurry met kip)

Houd je van uien? En kun je de smaken van de Indiase keuken waarderen? Dan is dit recept voor een Indiase Indiase kip dopiaza iets voor jou! Kip dopiaza is namelijk een milde curry met kip en ui, op smaak gebracht met ingrediënten zoals kardemon, kruidnagels en komijnzaad. Er zijn meerdere manieren om een kip dopiaza te maken. In de blogpost vind je er twee!

Kruidige sperziebonen met tomaat

Kruidige sperziebonen met tomaat

Dit is een simpel recept voor een bijgerecht met sperzieboontjes in de hoofdrol. Zoals met het merendeel van de recepten die ik tot nu toe heb geplaatst het geval is, maak ik ook ditmaal gebruik van Aziatische specerijen. De specerijen waarmee deze sperzieboontjes met tomaat op smaak gebracht worden zijn kurkuma, djintan, ketoembar en chilipoeder. Van de chilipoeder wordt maar een kleine hoeveelheid gebruikt om de sperziebonen met tomaat een beetje pit te geven. Houd je echter van pittig? Verdubbel dan gerust de aangegeven hoeveelheid!

Aloo Gobi Matar met zoete aardappel

Aloo Gobi Matar met zoete aardappel

Dit is mijn versie van het traditionele Indiase gerecht Aloo Gobi Matar, wat uit aardappel, bloemkool en erwten bestaat. In plaats van aardappel heb ik echter zoete aardappel gebruikt. Deels omdat zoete aardappelen gezonder zijn dan ‘normale’ aardappelen, deels doordat ik de smaak van de zoete aardappel bij dit gerecht vindt passen. Zoals met zoveel gerechten is er voor aloo gobi matar geen vaste receptuur. Veelgebruikte ingrediënten zijn er echter wel. Zo wordt meestal gebruikgemaakt van knoflook, gember, ui, tomaat, kurkuma, komijnzaad en koriander. Die ingrediënten vind je dan ook (onder andere) terug in dit recept.

Gevulde courgette bootjes met bulgur

Gevulde courgette bootjes met bulgur

Dit is een simpel recept voor gevulde courgette bootjes. Vanwaar de naam courgette bootjes? Wanneer je een courgette in de lengte doormidden snijdt en het vruchtvlees eruit haalt, dan houd je twee delen over die de vorm van een bootje hebben. Je kunt deze bootjes vullen met werkelijk van alles. Ik heb gekozen voor een vegetarische vulling, onder andere gemaakt van het vruchtvlees van de courgette, een beetje paprika en bulgur (bulgur is een graanproduct uit het Midden-Oosten). De rest van de ingrediënten vind je in het recept! 

Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten

Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten

Op zoek naar een snel en makkelijk recept voor een vegetarische curry? Probeer dan eens deze curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten. Voor een niet-vegetarische versie kun je natuurlijk kip toevoegen, dat past er goed bij. Het is lekker om bij deze curry met kool een fris bijgerecht te serveren, zoals ingelegde komkommer, atjar ketimoen of een simpele komkommer raita (binnenkort zal ik daar eens een recept voor toevoegen).

Curry met varkenshaas en spinazie

Curry met varkenshaas en spinazie

Om heel eerlijk te zijn ziet het gerecht niet zo smakelijk uit op de foto’s. Gelukkig smaakt deze curry met varkenshaas en spinazie een stuk beter dan dat het eruitziet! Bovendien is dit een behoorlijk gezond recept. Met zo’n 170 gram spinazie per persoon, aangevuld met wat paprika, krijg je bijvoorbeeld veel vitamine A, vitamine C, beta-caroteen en kalium binnen. De smaken zijn geïnspireerd door de Indiase keuken. Kaneel, kardemom en kruidnagel zijn stuk voor stuk subtiel aanwezig. Ook is het gebruik van yoghurt, laurier en gember typerend voor de Indiase keuken. Ik heb ervoor gekozen om varkenshaas te gebruiken, maar je zou ook een ander stuk varkensvlees zoals hamlappen kunnen gebruiken.

Indiase groentecurry met kikkererwten, appel en groenten

Indiase groentecurry met kikkererwten, appel en groenten

Dit is een simpel recept voor een groentecurry. Deze vegetarische curry is gebaseerd op de Indiase keuken en bestaat onder andere uit kikkererwten, diverse groenten, appel, tomatenblokjes en kaneel. Serveer de groentecurry desgewenst met pandanrijst en/ of naan.

Kerriesoep met wortel en prei

Kerriesoep met wortel en prei

Dit is een makkelijk recept voor kruidige kerriesoep met wortel, prei en andere ingrediënten zoals kurkuma, djintan en gembersiroop. Voeg desgewenst sambal en/ of gebakken spekjes toe.