Pure chocolade kwarktaart met frambozensaus

Pure chocolade kwarktaart met frambozensaus

Ben je een liefhebber van chocolade? En van simpele kwarktaarten? Dan is dit recept voor een pure chocolade kwarktaart met frambozensaus waarschijnlijk iets voor jou! De taart hoeft niet afgebakken te worden en bevat relatief weinig ingrediënten. Zo bevat de vulling enkel magere kwark, pure chocolade, gelatine en optioneel wat rauwe cacao en/ of suiker. Overigens kun je de kwarktaart ook prima met witte- of melkchocolade maken, als je dat lekkerder vindt. Indien je meer een aardbeien- dan frambozenliefhebber bent kun je aardbeien gebruiken voor de saus. Of je laat de saus gewoon achterwege.

Nectarine zomerfruit crumble met haver en kokos

Nectarine zomerfruit crumble met haver en kokos

Heb je zin om een simpele en relatief gezonde crumble te maken? En vind je zowel nectarines als rood fruit lekker? Dan is dit recept voor een nectarine zomerfruit crumble met haver en kokos iets voor jou! Dit recept is glutenvrij als je gecertificeerd glutenvrije havermout gebruikt en dankzij de kokosolie in plaats van boter geschikt voor vegans. De kokos in de crumble is overigens geheel optioneel en kun je weglaten of bijvoorbeeld vervangen door amandelschaafsel. Bovendien kun je het gerecht ook met allerlei andere soorten fruit maken. In de blog geef ik enkele suggesties!

Mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade

Mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade

Wil je jouw Valentijn dinsdag trakteren op een lekker én gezond dessertje? Of krijg je binnenkort visite en wil je jouw gasten een simpel doch lekker taartje voorschotelen? Dan is dit recept voor glutenvrije mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade misschien wel iets voor jou!

Broccolisoep met kokosmelk en spinazie

Broccolisoep met kokosmelk en spinazie

Heb je tijdens de decembermaand misschien iets teveel genoten van al die lekkere hapjes en drankjes? En heb je je voorgenomen om in januari weer wat gezonder te eten of een beetje op de calorieën te letten? Dan is deze broccolisoep met kokosmelk en spinazie iets voor jou! De soep is heel simpel om te maken, staat binnen een half uurtje op tafel en is ook nog eens budgetvriendelijk. Ideaal, toch?

Zwarte bonen mokka brownies met Whey

Zwarte bonen mokka brownies met Whey

Houd je van chocolade? En heb je soms zin in een eiwitrijke snack die weinig suiker bevat? Dan is dit recept voor zwarte bonen mokka brownies iets voor jou! Deze eiwitrijke zwarte bonen mokka brownies zijn héél makkelijk om te maken, smaken níét naar zwarte bonen, zijn lekker smeuïg en een tikje decadent. In dit recept wordt chocolade eiwitpoeder aan de brownies toegevoegd, maar je zou dat ook achterwege kunnen laten als je het niet in huis hebt.

Boekweit granola met goji bessen en kokos

Boekweit granola met goji bessen en kokos

Koop je af en toe granola en ben je op zoek naar een goedkoper (en in sommige gevallen gezonder) alternatief? Maak dan gewoon zelf granola! Bijvoorbeeld deze gezonde boekweit granola met goji bessen en kokos. De zelfgemaakte granola bevat relatief weinig suikers, is glutenvrij* en geschikt voor vegans. Bovendien kun je het recept heel gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Gebruik bijvoorbeeld ander gedroogd fruit als je geen goji bessen in huis hebt of vervang de kokos door chocolade als je daarvan houdt!

Pecanboter met dadels en kaneel

Pecanboter met dadels en kaneel

Wil je eens iets anders op jouw brood, rijstwafel of cracker smeren? Maak dan deze simpele pecannotenboter met dadels en kaneel! Eigenlijk is het een soort van kruising tussen een fruitspread en een notenboter, maar aangezien ‘ie verhoudingsgewijs meer pecannoten dan dadels bevat ben ik toch voor de naam ‘pecanboter’ gegaan. Het is in ieder geval héél gemakkelijk om te maken en nog best gezond ook!

kabeljauw korma met kwark

kabeljauw korma met kwark

Heb je zin in een gezond, simpel en lekker Indiaas eenpansgerecht met vis? Dan is dit recept voor kabeljauw korma iets voor jou! Meestal wordt een korma gerecht gemaakt met volle yoghurt en wat room, maar deze heb ik vervangen door kwark en magere melk (kokosmelk is ook een optie). Mijn kabeljauw korma is dan ook een variant op het Indiase gerecht; zeker smaakvol, niet geheel traditioneel.

Kiwi avocado kwarktaart

Kiwi avocado kwarktaart

Krijg je binnenkort visite en wil je ze een taart voorschotelen die net even iets anders is dan men misschien gewend is? Of wil je een…

Worteltaart van volkorenmeel (Extra oranje voor Koningsdag!)

Worteltaart van volkorenmeel (Extra oranje voor Koningsdag!)

Omdat het bijna Koningsdag is leek het mij leuk om een aantal ‘oranje’ recepten online te plaatsen. Het eerste ingrediënt dat mij te binnen schoot om hiervoor te gebruiken was een wortel. Dus wat kun je maken met wortelen als hoofdbestandsdeel? Dat ook nog feestelijk is en leuk is om op Koningsdag te serveren? Een klassieke worteltaart, of wel carrot cake, natuurlijk!