Kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons

Kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons

Heb je zin in een ovenschotel met kip, kerrie en een grote hoeveelheid groenten? Dan is dit recept voor een kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons waarschijnlijk iets voor jou! De ovenschotel bevat twee keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Daarbij is het gerecht is lactose- en glutenvrij, mocht dat van belang zijn. Bovendien kun je het recept eenvoudig naar eigen smaak aanpassen. In het recept vind je enkele suggesties voor groente en fruit die je kunt toevoegen. De ovenschotel zou tevens prima smaken met kikkererwten of linzen in plaats van kip, voor een vegetarisch alternatief.

Wortel sinaasappel smoothie met banaan

Wortel sinaasappel smoothie met banaan

Het is donderdag natuurlijk Koningsdag en ik bedacht mij last-minute dat het misschien toch leuk zou zijn om een recept met een oranje thema op de blog te plaatsen. Helaas is het al bijna donderdag, waardoor ik niet echt de tijd meer had om een recept voor een baksel te bedenken, te maken en uit te schrijven. Het is dan ook een recept voor een oranje smoothie met wortel, sinaasappel en banaan geworden! Start Koningsdag met deze smoothie en je hebt in ieder geval alvast twee stuks fruit en een deel van je groente binnen. Ideaal, toch?

Rode bieten smoothie met blauwe bessen en banaan

Rode bieten smoothie met blauwe bessen en banaan

Heb je zin in een smoothie waarmee je jouw dag goed kunt beginnen of waarmee je een middagdipje de baas kunt worden? Dan is dit recept voor een rode bieten smoothie met blauwe bessen en banaan iets voor jou! De smoothie is een gemakkelijke manier om honderd gram groente binnen te krijgen, bevat ingrediënten die zowel bloeddruk als slechte cholesterol kunnen verlagen én smaakt prima. Wat wil je nog meer?

Mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade

Mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade

Wil je jouw Valentijn dinsdag trakteren op een lekker én gezond dessertje? Of krijg je binnenkort visite en wil je jouw gasten een simpel doch lekker taartje voorschotelen? Dan is dit recept voor glutenvrije mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade misschien wel iets voor jou!

Worteltaart energieballetjes (Carrot Cake Bliss Balls)

Worteltaart energieballetjes (Carrot Cake Bliss Balls)

Kun je soms rond een uurtje of vier ’s middags wel wat extra energie gebruiken? En heb je geen zin in Cup-a-Soup of koffie? Zorg er dan voor dat je in het vervolg een paar worteltaart energieballetjes bij de hand hebt! Deze glutenvrije energieballetjes van o.a. dadels, wortelen en pecannoten zijn in een handomdraai gemaakt, lang te bewaren in de koelkast en kunnen ingevroren worden. Ideaal, toch?

Geroosterde kokosboter maken

Geroosterde kokosboter maken

Kokos is volgens mij een smaak waar je van houdt of een smaak die je écht niet lekker vindt. Ik ben er zelf in ieder geval dol op. Kokosmelk, kokosrasp en zelfs eiwitpoeder met kokossmaak zijn dingen die ik regelmatig gebruik. En vanaf vandaag is daar nog iets bij gekomen: kokosboter! Geroosterde kokosboter, om precies te zijn.

Smoothie Bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen

Smoothie Bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen

Drink je vaak een smoothie ’s ochtends en wil je eens iets anders proberen? Of heb je inspiratie nodig voor een ontbijt dat niet uit bruinbrood met beleg bestaat? In beide gevallen is deze smoothie bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen iets voor jou!

Worteltaart van volkorenmeel (Extra oranje voor Koningsdag!)

Worteltaart van volkorenmeel (Extra oranje voor Koningsdag!)

Omdat het bijna Koningsdag is leek het mij leuk om een aantal ‘oranje’ recepten online te plaatsen. Het eerste ingrediënt dat mij te binnen schoot om hiervoor te gebruiken was een wortel. Dus wat kun je maken met wortelen als hoofdbestandsdeel? Dat ook nog feestelijk is en leuk is om op Koningsdag te serveren? Een klassieke worteltaart, of wel carrot cake, natuurlijk!

Bananen kwarktaart met kokos en chocolade

Bananen kwarktaart met kokos en chocolade

Zin in een gezond tussendoortje, dessert of ontbijt? Maak dan eens deze bananen kwarktaart met kokos en chocolade. Ja, je lees het goed, taart voor ontbijt. Dankzij de ingrediënten die erin gaan kun je deze multifunctionele kwarktaart guilt-free op elk moment van de dag nuttigen. Ideaal, toch?