Pompoencurry met kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk

Pompoencurry met kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk

Het is hier misschien een béétje aan de late kant voor, maar bij deze wens ik je toch nog het allerbeste voor 2019! Degenen die al een tijdje zijn aangemeld voor mijn nieuwsbrief, hebben misschien wel gemerkt dat deze blog een tijdje stil heeft gestaan. Maar een nieuw jaar biedt natuurlijk nieuwe kansen, dus ik wilde weer eens een recept met je delen. Uiteindelijk is dat dit recept voor een verwarmende vegetarische curry met pompoen, kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk geworden. Deze pompoencurry heeft een Indiaas accent en is op smaak gebracht met o.a. kaneel, kardemom en komijnzaad. Serveer de curry bijvoorbeeld met zilvervliesrijst, naan en een verfrissende raita.

Indiase linzencurry met spinazie (Dal Palak)

Indiase linzencurry met spinazie (Dal Palak)

Heb je met dit gure weertje zin een een voedzame curry met verwarmende smaken? Dan is dit recept voor een Indiase Dal Palak misschien wel iets voor jou! Deze linzencurry met spinazie is vrij gemakkelijk om te maken en staat binnen 30 tot 45 minuten op tafel. Bovendien kan de curry uitstekend opnieuw opgewarmd worden en is het in de koelkast dagen houdbaar. Je zou de Dal Palak dus eventueel voor meerdere dagen kunnen klaarmaken. Ik heb het gerecht dit keer met verse spinazie en een verse tomaat gemaakt, maar je zou het ook met diepvriesspinazie en tomatenblokjes uit blik kunnen maken. In dat geval is het helemaal een simpel gerecht om te maken, want dan hoef je bijna niets meer te snijden. Ideaal!

Sajoer lodeh (Indonesische groentecurry)

Sajoer lodeh (Indonesische groentecurry)

Heb je zin om een groentecurry met kokosmelk te maken? Dan is dit recept voor sajoer lodeh iets voor jou! Dit Indonesische groentegerecht is van nature niet vegetarisch door de trassi die gebruikt wordt, maar deze kun je natuurlijk achterwege laten voor een vegetarische sajoer lodeh. Je kunt het gerecht overigens met elke soort groente maken die je lekker vindt. In dit recept gebruik ik bloemkool, spitskool, wortelen en sperziebonen, maar in de tekst staan enkele alternatieven. Om er meer een complete maaltijd van te maken heb ik tempeh toegevoegd aan de sajoer lodeh. Deze kun je vervangen door tofu als je dat lekkerder vindt, of gewoon weglaten. Liefhebbers van eieren raad ik aan om er een gekookt eitje bij te doen.

Kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons

Kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons

Heb je zin in een ovenschotel met kip, kerrie en een grote hoeveelheid groenten? Dan is dit recept voor een kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons waarschijnlijk iets voor jou! De ovenschotel bevat twee keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Daarbij is het gerecht is lactose- en glutenvrij, mocht dat van belang zijn. Bovendien kun je het recept eenvoudig naar eigen smaak aanpassen. In het recept vind je enkele suggesties voor groente en fruit die je kunt toevoegen. De ovenschotel zou tevens prima smaken met kikkererwten of linzen in plaats van kip, voor een vegetarisch alternatief.

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Heb je zin in een simpele, kruidige en vegetarische curry? Dan is dit recept voor een Nepalese tarkari iets voor jou! Ik heb ervoor gekozen om het gerecht met aardappelen, wortelen en sperziebonen te maken, maar je kunt elke groente gebruiken die je wilt. In de beschrijving van dit recept geef ik enkele mogelijkheden daarvoor. Het gerecht wordt vaak geserveerd met rijst en een dikke linzensoep. Het heet dan ‘Dal Bhat Tarkari’. Ook voor die soep geef ik je een makkelijk receptje!

Pittige snijbonen met gehakt en pinda’s

Pittige snijbonen met gehakt en pinda’s

Houd je van pittig eten, vind je snijbonen lekker en heb je zin in een eenvoudige wokschotel die je snel op tafel kunt zetten? Dan is dit recept voor pittige snijbonen met gehakt en pinda’s (of cashewnoten) iets voor jou! Ik zat eerlijk gezegd héél even te twijfelen of ik dit recept wel met je zou delen. Het gerecht is namelijk niet heel inventief of bijzonder. Dat gezegd hebbende: de pittige snijbonen met gehakt en pinda’s smaakt goed en dat is toch het belangrijkste!

Indiase kip tandoori

Indiase kip tandoori

Wil je een keer zelf kip tandoori maken zonder pakjes en zakjes? Dan is dit kip tandoori recept iets voor jou! Het gerecht lijkt niet op het gelijknamige Knorr Wereldgerecht, maar dat gerecht heeft bij mijn weten ook weinig met een traditionele Indiase kip tandoori te maken. Ik wil overigens niet beweren dat mijn versie wél 100% traditioneel is, dat is zeker niet het geval. Het komt echter wel iets dichter in de buurt!

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, gezonde en smaakvolle eenpansmaaltijd waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan? En vind je curry’s lekker? Dan is dit recept voor een milde Indiase curry met kip, Chinese kool en yoghurt misschien wel iets voor jou! Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel, bevat iets meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en is goed gekruid (maar niet té pittig).

kabeljauw korma met kwark

kabeljauw korma met kwark

Heb je zin in een gezond, simpel en lekker Indiaas eenpansgerecht met vis? Dan is dit recept voor kabeljauw korma iets voor jou! Meestal wordt een korma gerecht gemaakt met volle yoghurt en wat room, maar deze heb ik vervangen door kwark en magere melk (kokosmelk is ook een optie). Mijn kabeljauw korma is dan ook een variant op het Indiase gerecht; zeker smaakvol, niet geheel traditioneel.

Rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie

Rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie

Heb je zin in een vegetarische curry met Indiase smaken? Dan is deze rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie iets voor jou! De curry barst van de smaak, maar als je het recept aanhoudt dan is het gerecht niet echt pittig (ook al kun je daar natuurlijk zelf verandering in brengen als je van spicy houdt).