Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing

Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing

Heb je zin in een voedzame salade die eenvoudig te maken is én snel klaar is? En vind je zowel broccoli en sperziebonen als pinda’s lekker? Dan is dit recept voor een sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing waarschijnlijk iets voor jou. Deze glutenvrije maaltijdsalade bevat een dressing van o.a. rode currypasta, pindakaas en limoensap. Er gaat ook vissaus door de dressing, maar je kunt natuurlijk een vegetarische variant zonder vissaus maken. Afhankelijk van hoeveel trek je hebt zou je er nog zoiets als (vegetarische) kipstukjes of een gekookt eitje doorheen kunnen doen. Een andere mogelijkheid is om er bijvoorbeeld wat noedels bij te serveren, wat ik heb gedaan. In het recept geef ik meerdere opties voor dergelijke toevoegingen. Er voor elk wat wils!

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Heb je zin in gezonde, lekkere en smaakvolle taco’s of wraps met vis? Dan is dit recept voor wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa waarschijnlijk iets voor jou! De ietwat pittige vis vormt een harmonieus geheel met de zoete mais-bonensalsa en de koolsla die juist een beetje zuur is. Het recept kan met elke stevige vis gemaakt worden. Ik heb gekozen voor tilapia, maar je kunt ook gaan voor vis zoals kabeljauw, pangasius of zalm. Het is maar net welke je het lekkerst vindt!

Pittige snijbonen met gehakt en pinda’s

Pittige snijbonen met gehakt en pinda’s

Houd je van pittig eten, vind je snijbonen lekker en heb je zin in een eenvoudige wokschotel die je snel op tafel kunt zetten? Dan is dit recept voor pittige snijbonen met gehakt en pinda’s (of cashewnoten) iets voor jou! Ik zat eerlijk gezegd héél even te twijfelen of ik dit recept wel met je zou delen. Het gerecht is namelijk niet heel inventief of bijzonder. Dat gezegd hebbende: de pittige snijbonen met gehakt en pinda’s smaakt goed en dat is toch het belangrijkste!

Kiwi avocado kwarktaart

Kiwi avocado kwarktaart

Krijg je binnenkort visite en wil je ze een taart voorschotelen die net even iets anders is dan men misschien gewend is? Of wil je een…

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Heb je wel eens Gado Gado besteld bij een Chinees-Indisch restaurant? En wil je het zelf maken? Dan is dit recept iets voor jou! Gado Gado maken is gelukkig heel gemakkelijk. Ook is het gerecht vrij snel klaar. Het snijden van alle ingrediënten kost wel wat tijd, maar als je daarmee klaar bent heb je de helft van het werk al gedaan.

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, enigszins gezonde én goedkope maaltijdsoep? Die ook nog eens goed smaakt en makkelijk te maken is? Dan is deze Mexicaanse zwarte bonensoep met mais, tortillachips en zure room iets voor jou!

Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten

Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten

Op zoek naar een snel en makkelijk recept voor een vegetarische curry? Probeer dan eens deze curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten. Voor een niet-vegetarische versie kun je natuurlijk kip toevoegen, dat past er goed bij. Het is lekker om bij deze curry met kool een fris bijgerecht te serveren, zoals ingelegde komkommer, atjar ketimoen of een simpele komkommer raita (binnenkort zal ik daar eens een recept voor toevoegen).

Five spice chicken met gebakken rijst

Five spice chicken met gebakken rijst

Dit is een simpel recept voor een snelle roekbakschotel met kip, rijst, groenten, komkommer en ei. Ideaal voor een doordeweekse dag wanneer je geen zin hebt om na je werk uitbreid te koken! De smaak van het gerecht is lichtzoet met een subtiele ondertoon van vijfkruidenpoeder. Ik heb ervoor gekozen om agavesiroop te gebruiken. Heb je dat echter niet in huis? Dan kun je de agavesiroop vervangen door honing. Aangezien agavesiroop zoeter is dan honing zou ik wel iets meer honing gebruiken.

Tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek

Tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek

Dit is een héél simpel recept voor een pastagerecht met spinazie dat je binnen een kwartiertje op tafel kunt zetten. Bovendien smaakt het nog heerlijk ook! De hoofdingrediënten voor dit gerecht zijn verse spinazie, cherrytomaatjes en spekjes, maar de ui, knoflook en gember zijn eigenlijk even belangrijk. Geroosterde pijnboompitjes maken de pasta helemaal af.

Oosterse aardappelschotel met kip en groenten

Oosterse aardappelschotel met kip en groenten

Deze aardappelschotel heeft een Oosters tintje door het gebruik van de kokosmelk, sambal en de babymais. Als je de aardappelen direct op zet en je vervolgens ontfermt over de rest van de ingrediënten, dan heb je de aardappelschotel binnen twintig minuten op tafel (mocht je op zoek zijn naar een snel recept).