Griekse moussaka maken

Griekse moussaka maken

Afgelopen zomer (wat lijkt dat alweer lang geleden) plaatste ik een recept voor een vegetarische aubergineschotel met kikkererwten. Dit gerecht leek enigszins op het Libanese gerecht genaamd Maghmour, wat ook wel de “Libanese moussaka” genoemd wordt. Daarna leek het mij ook een goed idee om een recept voor een Griekse moussaka met je te delen. Nu is het dan eindelijk zover. Je kunt deze Griekse moussaka in 60 tot 90 minuten op tafel zetten, afhankelijk van je multitask-skills in de keuken. Heb je dus zin om een avondje achter het fornuis te staan en moussaka te maken? Lees dan snel het recept!

Mac ’n Cheese met broccoli en Griekse yoghurt

Mac ’n Cheese met broccoli en Griekse yoghurt

Het is dan wel zomer, maar helaas is het weer daar momenteel niet echt naar. (Volgens mij zei ik iets soortgelijks toen ik mijn flespompoen chili met je deelde, dus ik val een béétje in herhaling. Maar aan de temperatuur en de regen kan ik helaas niet echt iets veranderen.) Vandaar dat ik maar dit recept voor typisch Amerikaanse comfort food met je deel. Nou ja, ’typisch’ is in dit geval niet helemaal van toepassing. Deze Mac ’n Cheese met broccoli en Griekse yoghurt is namelijk ietsjes lichter dan normaal. En er zit groente in.

Havermoutpap met blauwe bessen, banaan en vanille

Havermoutpap met blauwe bessen, banaan en vanille

Heb je zin in een gezond ontbijt dat de maag goed vult én snel klaar te maken is? Dan is dit recept voor havermoutpap met blauwe bessen, banaan en vanille iets voor jou! Dit simpele ontbijtje staat binnen tien minuten voor je neus, bevat alvast de dagelijks aanbevolen twee porties fruit en is rijk aan vezels dankzij de havermout. Bovendien bevat de havermoutpap zowel snelle als langzame koolhydraten en levert het de nodige energie om de ochtend door te komen (al dan niet in combinatie met een koffie of twee)!

Wortel sinaasappel smoothie met banaan

Wortel sinaasappel smoothie met banaan

Het is donderdag natuurlijk Koningsdag en ik bedacht mij last-minute dat het misschien toch leuk zou zijn om een recept met een oranje thema op de blog te plaatsen. Helaas is het al bijna donderdag, waardoor ik niet echt de tijd meer had om een recept voor een baksel te bedenken, te maken en uit te schrijven. Het is dan ook een recept voor een oranje smoothie met wortel, sinaasappel en banaan geworden! Start Koningsdag met deze smoothie en je hebt in ieder geval alvast twee stuks fruit en een deel van je groente binnen. Ideaal, toch?

Rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen

Rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen

Heb je zin in een simpele ovenschotel? Dan is dit recept voor een rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen misschien wel iets voor jou! De ovenschotel duurt wel eventjes om te maken, maar driekwart van de tijd hoef je niet op te letten. Bovendien smaakt het de volgende dag nóg beter, dus maak gerust te veel. Overigens kan de ovenschotel natuurlijk ook met ander vlees gemaakt worden; denk aan gehakt of bacon. Überhaupt geen zin in vlees? De ovenschotel smaakt met alleen rode kool en zoete aardappelen ook lekker!

kabeljauw korma met kwark

kabeljauw korma met kwark

Heb je zin in een gezond, simpel en lekker Indiaas eenpansgerecht met vis? Dan is dit recept voor kabeljauw korma iets voor jou! Meestal wordt een korma gerecht gemaakt met volle yoghurt en wat room, maar deze heb ik vervangen door kwark en magere melk (kokosmelk is ook een optie). Mijn kabeljauw korma is dan ook een variant op het Indiase gerecht; zeker smaakvol, niet geheel traditioneel.

Smoothie Bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen

Smoothie Bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen

Drink je vaak een smoothie ’s ochtends en wil je eens iets anders proberen? Of heb je inspiratie nodig voor een ontbijt dat niet uit bruinbrood met beleg bestaat? In beide gevallen is deze smoothie bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen iets voor jou!

Worteltaart van volkorenmeel (Extra oranje voor Koningsdag!)

Worteltaart van volkorenmeel (Extra oranje voor Koningsdag!)

Omdat het bijna Koningsdag is leek het mij leuk om een aantal ‘oranje’ recepten online te plaatsen. Het eerste ingrediënt dat mij te binnen schoot om hiervoor te gebruiken was een wortel. Dus wat kun je maken met wortelen als hoofdbestandsdeel? Dat ook nog feestelijk is en leuk is om op Koningsdag te serveren? Een klassieke worteltaart, of wel carrot cake, natuurlijk!

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Misschien ken je bobotie van het Knorr Wereldgerecht Zuid-Afrikaanse Bobotie? En wil je het gerecht een keer maken zonder een kant-en-klaar pakje te gebruiken? Dan is dit recept iets voor jou!

Lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Als ik een lasagne bolognese maak, dan heb ik daar eerlijk gezegd niet echt een vast recept voor. Wat ik gebruik is deels afhankelijk van hetgeen ik in huis heb. Dit is de manier waarop ik ‘m gisteren heb gemaakt en het smaakte mij prima, dus het leek mij wel een blogpost waard! Van begin tot eind duurt het zo’n twee a tweeënhalf uur voordat deze lasagne bolognese klaar is. Hoewel het dus relatief lang duurt om deze lasagne te maken, bestaat het grootste gedeelte van de tijd bestaat uit wachten. Het is dan ook een vrij simpel recept. Het lastigste aan deze lasagne bolognese is het maken van de bechamelsaus, maar ook dat is niet zo moeilijk! Je kunt ervoor kiezen om, zoals in dit recept wordt aangegeven, de melk die je gebruikt voor de bechamelsaus op smaak te maken met een paar smaakmakers. Dit is geen vereiste, maar zorgt iets meer complexiteit in de bechamelsaus.