Indiase linzencurry met spinazie (Dal Palak)

Indiase linzencurry met spinazie (Dal Palak)

Heb je met dit gure weertje zin een een voedzame curry met verwarmende smaken? Dan is dit recept voor een Indiase Dal Palak misschien wel iets voor jou! Deze linzencurry met spinazie is vrij gemakkelijk om te maken en staat binnen 30 tot 45 minuten op tafel. Bovendien kan de curry uitstekend opnieuw opgewarmd worden en is het in de koelkast dagen houdbaar. Je zou de Dal Palak dus eventueel voor meerdere dagen kunnen klaarmaken. Ik heb het gerecht dit keer met verse spinazie en een verse tomaat gemaakt, maar je zou het ook met diepvriesspinazie en tomatenblokjes uit blik kunnen maken. In dat geval is het helemaal een simpel gerecht om te maken, want dan hoef je bijna niets meer te snijden. Ideaal!

Rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie

Rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie

Heb je zin in een vegetarische curry met Indiase smaken? Dan is deze rode linzen curry met zoete aardappelen en spinazie iets voor jou! De curry barst van de smaak, maar als je het recept aanhoudt dan is het gerecht niet echt pittig (ook al kun je daar natuurlijk zelf verandering in brengen als je van spicy houdt).

Spitskoolroerbak op Vietnamese wijze (Bắp Cải Xào)

Spitskoolroerbak op Vietnamese wijze (Bắp Cải Xào)

Dit is een simpel recept waarin spitskool wordt geroerbakt met sjalotjes, knoflook, bosui en tomaat. Het is mijn variant op het klassieke Vietnamese gerecht Bắp Cải Xào. De spitskoolroerbak wordt op smaak gemaakt met vissaus, mosterdzaad, peper en zout. Je kunt het gerecht bijvoorbeeld serveren met geroerbakte rundvlees reepjes, kipstukjes of witvis. Wil je een vegetarisch avondmaal? Voeg dan shiitakes en champignons toe om de spitskoolroerbak meer substantie te geven!