Panini met brie, serranoham en appel

Panini met brie, serranoham en appel

Weet je nog niet wat je als lunch gaat eten? En vind je brie lekker? Dan is dit recept voor een panini met brie, serranoham en appel misschien wel iets voor jou! Deze panini bevat een lekkere combinatie van zoutige serranoham, romige brie en frisse appel. Om het gerecht helemaal af te maken kun je er ook wat walnoten of een walnotentapenade op doen. Overigens zou je de panini natuurlijk prima zonder ham of zonder appel kunnen maken, indien gewenst. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon brood te gebruiken en een tosti met brie, serranoham en appel te maken. Ook dat zal goed smaken!

Mediterrane courgette gratin met tomaatjes, krieltjes en olijven

Mediterrane courgette gratin met tomaatjes, krieltjes en olijven

Heb je zin in een rustieke vegetarische ovenschotel met pure smaken die makkelijk te maken is? En vind je zowel tomaten, courgette en olijven als kaas lekker? Dan is dit recept voor een courgette gratin met krieltjes, tomaatjes en olijven waarschijnlijk iets voor jou! Dit gerecht is een passend afscheid voor de zomer die helaas op z’n retour is. Aan de ene kant bevat het zomerse seizoensgroenten, namelijk courgette en cherrytomaatjes. Aan de andere kant wordt het bereid op een meer herfstachtige wijze, namelijk in de oven. Wat dat betreft is het gerecht dus een ideaal recept voor deze tijd van het jaar.

Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Heb je zin in een simpel visgerecht vol krachtige smaken dat je snel op tafel kunt zetten? En houd je van de Provençaalse en mediterrane keuken? Dan is dit recept voor kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven iets voor jou! Je verpakt de kabeljauw samen met de andere ingrediënten in bakpapier (‘en papillote’) en stoomt de kabeljauw gaar in een klein beetje witte wijn. Het is snel klaar, gezond en ook nog eens smaakvol. Wat wil je nog meer?

Ensaladilla Rusa (Russische Salade op Spaanse wijze)

Ensaladilla Rusa (Russische Salade op Spaanse wijze)

Aangezien het bijna Pasen is, had ik even gekeken hoeveel gerechten ik op m’n blog had geplaatst waarin eieren een belangrijke rol spelen. En dat blijken er niet eens zoveel te zijn. Vandaar dat ik mijn Ensaladilla Rusa met je deel! Ensaladilla Rusa is de Spaanse versie van de Russische salade. Deze salade bevat onder meer aardappelen, wortelen, sperziebonen, olijven en ei.

Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca

Ben je op zoek naar een snel, simpel en smakelijk pastarecept? En houd je van olijven, ansjovis en kappertjes? Dan is deze spaghetti alla Puttanesca iets voor jou! Hoe de pasta alla Puttanesca oorspronkelijk is ontstaan, dat is niet met zekerheid te zeggen. Er bestaan echter wel een aantal leuke theorieën die gebaseerd zijn op de naam van het gerecht. Puttana is namelijk Italiaans voor prostituee (om een net woord te gebruiken). Pasta alla Puttanesca kan dan ook losjes vertaald worden als hoerenspaghetti. Klinkt aantrekkelijk, niet?