Mexicaanse gevulde courgette bootjes (Vegetarisch)

Mexicaanse gevulde courgette bootjes (Vegetarisch)

Heb je zin in een redelijk gezonde maaltijd met courgette in de hoofdrol? En vind je de smaken uit de Mexicaanse keuken lekker? Dan is dit recept voor Mexicaanse gevulde courgette bootjes misschien wel iets voor jou! De eenvoudige vulling bevat enkele bekende ingrediënten uit de Tex-Mex keuken, waaronder mais, paprika, bonen en koriander. Door deze vulling in courgette bootjes in plaats van tortilla’s of taco’s te doen, bevat het gerecht wat minder koolhydraten en is het glutenvrij (mocht je dat belangrijk vinden). Overigens is dit een recept voor vegetarische courgette bootjes. Maak je liever een versie met vlees? Dan kun je de zwarte bonen vervangen door gehakt. In dat geval bevat het gerecht nog minder koolhydraten en krijg je bovendien meer proteïne binnen. Hm, waarom heb ik daar niet voor gekozen?

Flespompoensoep met geroosterde kikkererwten

Flespompoensoep met geroosterde kikkererwten

Ik wilde eigenlijk een recept voor een maaltijdsalade met je delen, maar gezien het weer van deze week leek een verwarmende maaltijdsoep mij iets toepasselijker. Het werd dan ook tijd om mijn recept voor een flespompoensoep met geroosterde kikkererwten eens voor je uit te werken. Deze glutenvrij en veganistische soep is redelijk eenvoudig te maken en staat in ongeveer 45 minuten op tafel. Door de geroosterde kikkererwten en de gebruikte specerijen heeft de flespompoensoep een beetje een Noord-Afrikaans tintje gekregen. Overigens bevat de maaltijdsoep ook nog paprika’s en wortelen, maar die kun je eventueel weglaten als je ze niet wilt gebruiken. Voeg dan gewoon wat minder bouillon en specerijen toe aan de soep.

Varkenshaas fajita met mango-komkommersalsa

Varkenshaas fajita met mango-komkommersalsa

Vind je de smaken uit de Mexicaanse keuken lekker? En heb je zin in een redelijk simpele avondmaaltijd met iets van vlees? Dan is dit recept voor varkenshaas fajita met paprika en een mango-komkommersalsa misschien wel iets voor jou! De varkenshaas fajita smaakt lekker wanneer je het in een tortilla rolt en is ook uitstekend te eten met een kommetje rijst erbij (zoals ik heb gedaan). De verfrissende mango-komkommersalsa combineert goed met het gekruide vlees, maar je kunt die salsa uiteraard achterwege laten als je er geen zin in hebt. In het verhaaltje bij het recept geef ik ook nog enkele suggesties voor andere salsa’s en ingrediënten die je bij de varkenshaas fajita kunt serveren. En heb je meer zin in bijvoorbeeld kip of rundvlees? Dan kun je de varkenshaas natuurlijk daarmee vervangen.

Spaanse flamenco eieren (Huevos a la Flamenca)

Spaanse flamenco eieren (Huevos a la Flamenca)

Heb je zin in een eiergerecht dat geschikt is als lunch, brunch en diner? En vind je zowel tomaten als de smaken uit de Spaanse keuken lekker? Dan is dit recept voor Spaanse flamenco eieren iets voor jou! In het recept wordt chorizo gebruikt, maar een vegetarische versie zonder chorizo smaakt ook goed. Daarnaast bevat het gerecht typisch Spaanse ingrediënten zoals sherry, geroosterde paprika en gerookt paprikapoeder. Bovendien kan het recept gemakkelijk naar eigen wens aangepast worden. In de blog vind je daar suggesties voor!

Indiase kip tandoori

Indiase kip tandoori

Wil je een keer zelf kip tandoori maken zonder pakjes en zakjes? Dan is dit kip tandoori recept iets voor jou! Het gerecht lijkt niet op het gelijknamige Knorr Wereldgerecht, maar dat gerecht heeft bij mijn weten ook weinig met een traditionele Indiase kip tandoori te maken. Ik wil overigens niet beweren dat mijn versie wél 100% traditioneel is, dat is zeker niet het geval. Het komt echter wel iets dichter in de buurt!

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, gezonde en smaakvolle eenpansmaaltijd waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan? En vind je curry’s lekker? Dan is dit recept voor een milde Indiase curry met kip, Chinese kool en yoghurt misschien wel iets voor jou! Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel, bevat iets meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en is goed gekruid (maar niet té pittig).

Gevulde paprika met quinoa en zwarte bonen

Gevulde paprika met quinoa en zwarte bonen

Heb je zin in een gezonde, simpele en vullende maaltijd zonder vlees of vis? Dan is dit recept voor gevulde paprika’s met o.a. quinoa, zwarte bonen en mais misschien wel iets voor jou! Deze veganistische maaltijd zit vol met vezels en plantaardige eiwitten en kan bovendien binnen veertig minuten op tafel staan. Van die veertig minuten hoef je maar twintig minuten écht iets te doen, de helft van de tijd moet je namelijk wachten terwijl de paprika gaart in de oven. Ideaal, toch?

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Houd je van een beetje spicy? Dan is dit simpele recept voor gehaktballetjes met pittige tomatensaus iets voor jou! Houd je juist niet van spicy? Niets aan de hand, je kunt het recept namelijk makkelijk aanpassen. De gehaktballetjes zijn leuk voor bij een borrel, maar ook ideaal voor bij een makkelijke avondmaaltijd. Serveer ze dan bijvoorbeeld met in de oven gebakken aardappelen en wat groenten.

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Houd je van hummus? Dan is dit recept voor rode bieten hummus iets voor jou! De zoete, aardse smaak van de rode biet combineert namelijk perfect met de klassieke hummus ingrediënten zoals tahini, knoflook en citroen. Serveer de rode bieten hummus met rauwe groenten, vers fruit of afgebakken brood voor een lekker tussendoortje of een lichte lunch.

Geroosterde bloemkool hummus

Geroosterde bloemkool hummus

Laatst zag ik op TV die reclame over de groentespreads van Zonnatura en ik dacht bij mijzelf: “Het word tijd dat ik eens mijn eigen groentespread recept verzin!” Uiteindelijk is m’n groentespread een hummus met geroosterde bloemkool geworden, want bloemkool was zo’n beetje het enige wat ik op dat moment in huis had. Ingrediënten die gebruikt worden in dit recept zijn o.a. bloemkool, tahini (sesampasta), knoflook, citroensap en olijfolie.