Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing

Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing

Heb je zin in een voedzame salade die eenvoudig te maken is én snel klaar is? En vind je zowel broccoli en sperziebonen als pinda’s lekker? Dan is dit recept voor een sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing waarschijnlijk iets voor jou. Deze glutenvrije maaltijdsalade bevat een dressing van o.a. rode currypasta, pindakaas en limoensap. Er gaat ook vissaus door de dressing, maar je kunt natuurlijk een vegetarische variant zonder vissaus maken. Afhankelijk van hoeveel trek je hebt zou je er nog zoiets als (vegetarische) kipstukjes of een gekookt eitje doorheen kunnen doen. Een andere mogelijkheid is om er bijvoorbeeld wat noedels bij te serveren, wat ik heb gedaan. In het recept geef ik meerdere opties voor dergelijke toevoegingen. Er voor elk wat wils!

Pure chocolade kwarktaart met frambozensaus

Pure chocolade kwarktaart met frambozensaus

Ben je een liefhebber van chocolade? En van simpele kwarktaarten? Dan is dit recept voor een pure chocolade kwarktaart met frambozensaus waarschijnlijk iets voor jou! De taart hoeft niet afgebakken te worden en bevat relatief weinig ingrediënten. Zo bevat de vulling enkel magere kwark, pure chocolade, gelatine en optioneel wat rauwe cacao en/ of suiker. Overigens kun je de kwarktaart ook prima met witte- of melkchocolade maken, als je dat lekkerder vindt. Indien je meer een aardbeien- dan frambozenliefhebber bent kun je aardbeien gebruiken voor de saus. Of je laat de saus gewoon achterwege.

Tempeh saté met pittige pindasaus

Tempeh saté met pittige pindasaus

Heb je zin in een veganistische variant op kipsaté? Of heb je juist zin in kipsaté, maar wil je best eens een veganistische versie uitproberen? Dan is dit recept voor tempeh saté met zelfgemaakte pittige pindasaus iets voor jou! De satés zijn erg makkelijk te maken en worden gewoon gemaakt met supermarktingrediënten. Bovendien kun je de tempeh satés in de pan, op de barbecue of in de oven bereiden. Het is maar net wat je handig vindt. Ideaal, toch?

Mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade

Mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade

Wil je jouw Valentijn dinsdag trakteren op een lekker én gezond dessertje? Of krijg je binnenkort visite en wil je jouw gasten een simpel doch lekker taartje voorschotelen? Dan is dit recept voor glutenvrije mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade misschien wel iets voor jou!

Havermout bananenbrood met pindakaas en chocolade

Havermout bananenbrood met pindakaas en chocolade

Dit is een recept voor een relatief gezond bananenbrood met pindakaas en chocolade. Het simpele bananenbrood is gemaakt van havermout en het bevat géén bloem, géén boter en slechts een klein beetje honing i.p.v. een grote hoeveelheid kristalsuiker.

Thaise gehaktballetjes met pindasaus

Thaise gehaktballetjes met pindasaus

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb toegevoegd aan m’n foodblog. Vanwege diverse verjaardagen, feestjes en borrels is het er niet echt van gekomen. Vandaar dat ik het nu tijd vond om een simpel gerechtje te posten: Thaise gehaktballetjes in pindasaus! De gehaktballetjes (zonder ei) zijn op smaak gebracht met diverse Aziatische smaakmakers, waaronder bosuitjes, citroengras, verse gemberwortel, vissaus en Thaise rode curry pasta. Serveer de gehaktballetjes bijvoorbeeld met bami of met rijst en pittige sperzieboontjes!

Kipsaté met simpele satésaus

Kipsaté met simpele satésaus

Wil je zelf kipsaté maken en zoek je een simpel en snel recept? Maak dan deze kipsaté en satésaus op basis van o.a. pindakaas, ketjap, sojasaus en sambal. Dit is voor mij een typisch ‘Lazy Sunday’ recept. Het vereist weinig snijwerk, geen ingewikkelde bereidingswijzen en is zo klaar. Serveer de saté met (gebakken) rijst of bami, kroepoek en atjar of ingelegde komkommer.