Griekse rode bietensalade (Pantzaria Salata)

Griekse rode bietensalade (Pantzaria Salata)

Heb je zin in een simpele salade die je als bijgerecht maar ook als hoofdonderdeel van een maaltijd kunt serveren? En vind je rode bieten lekker? Dan is dit recept voor een Griekse rode bietensalade misschien wel iets voor jou. Deze snelle salade kan in 10 minuten op tafel staan (als je voorgekookte bieten gebruikt), wat ideaal is. Het gerecht combineert aardse rode bieten met robuuste rode wijnazijn, scherpe knoflook en verse kruiden. Met een paar alledaagse ingrediënten tover je zo iets mediterraans op tafel!

Rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel

Rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel

Heb je zin in een stamppot met rode bieten? En wil je er eentje zonder aardappelen proberen? Dan is dit recept voor een rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel misschien wel iets voor jou! Met deze stamppot kun je veel kanten op. Zo smaakt het goed met een stukje vis, kip of vlees, maar ook met een gekookt eitje, walnoten of feta. Bovendien is de stamppot vrij simpel om te maken en kan deze binnen een half uurtje op tafel staan (als je voorgekookte bieten gebruikt). Ideaal, toch?

Borscht recept (Rode bietensoep)

Borscht recept (Rode bietensoep)

Hoewel het officieel al lente is, is de temperatuur daar nog niet echt naar. Vandaar dat ik nog even een recept voor een rijkelijk gevulde, verwarmende soep met je deel. Dit is mijn simpele versie van een vegetarische borscht met rode bieten, aardappelen, wortelen en spitskool. Overigens kun je dit recept gemakkelijk niet-vegetarisch maken door de groentebouillon te vervangen door runderbouillon en er spekjes, runderschenkel of bieflappen doorheen te doen.