Mexicaanse gevulde courgette bootjes (Vegetarisch)

Mexicaanse gevulde courgette bootjes (Vegetarisch)

Heb je zin in een redelijk gezonde maaltijd met courgette in de hoofdrol? En vind je de smaken uit de Mexicaanse keuken lekker? Dan is dit recept voor Mexicaanse gevulde courgette bootjes misschien wel iets voor jou! De eenvoudige vulling bevat enkele bekende ingrediënten uit de Tex-Mex keuken, waaronder mais, paprika, bonen en koriander. Door deze vulling in courgette bootjes in plaats van tortilla’s of taco’s te doen, bevat het gerecht wat minder koolhydraten en is het glutenvrij (mocht je dat belangrijk vinden). Overigens is dit een recept voor vegetarische courgette bootjes. Maak je liever een versie met vlees? Dan kun je de zwarte bonen vervangen door gehakt. In dat geval bevat het gerecht nog minder koolhydraten en krijg je bovendien meer proteïne binnen. Hm, waarom heb ik daar niet voor gekozen?

Flespompoensoep met geroosterde kikkererwten

Flespompoensoep met geroosterde kikkererwten

Ik wilde eigenlijk een recept voor een maaltijdsalade met je delen, maar gezien het weer van deze week leek een verwarmende maaltijdsoep mij iets toepasselijker. Het werd dan ook tijd om mijn recept voor een flespompoensoep met geroosterde kikkererwten eens voor je uit te werken. Deze glutenvrij en veganistische soep is redelijk eenvoudig te maken en staat in ongeveer 45 minuten op tafel. Door de geroosterde kikkererwten en de gebruikte specerijen heeft de flespompoensoep een beetje een Noord-Afrikaans tintje gekregen. Overigens bevat de maaltijdsoep ook nog paprika’s en wortelen, maar die kun je eventueel weglaten als je ze niet wilt gebruiken. Voeg dan gewoon wat minder bouillon en specerijen toe aan de soep.

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Heb je zin in gezonde, lekkere en smaakvolle taco’s of wraps met vis? Dan is dit recept voor wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa waarschijnlijk iets voor jou! De ietwat pittige vis vormt een harmonieus geheel met de zoete mais-bonensalsa en de koolsla die juist een beetje zuur is. Het recept kan met elke stevige vis gemaakt worden. Ik heb gekozen voor tilapia, maar je kunt ook gaan voor vis zoals kabeljauw, pangasius of zalm. Het is maar net welke je het lekkerst vindt!

Flespompoen chili met bonen en linzen

Flespompoen chili met bonen en linzen

Heb je zin in een simpele vegetarische Mexicaanse chili (oftewel een chili sin carne)? Dan is dit recept voor een flespompoen chili met bonen en linzen misschien wel iets voor jou! Welke bonen je toevoegt aan de chili maakt niet uit. Ik heb gekozen voor zwarte bonen en kidneybonen, maar je kunt ook één soort bonen gebruiken of juist nog een derde boonsoort toevoegen. De linzen kun je overigens vervangen door extra bonen of quinoa, indien je geen groot fan van linzen bent.

Broccoli uit de wok met gember en sesamzaad

Broccoli uit de wok met gember en sesamzaad

Heb je geen zin om lang in de keuken te staan of om uitgebreid te koken? En heb je wel zin in een gezonde maaltijd? Dan is deze broccoli uit de wok met gember en sesamzaad misschien wel iets voor jou! De broccoli uit de wok met gember en sesamzaad staat binnen een kwartiertje op tafel, bevat zo’n driehonderd gram groenten per persoon en is zowel glutenvrij als vegetarisch. Je kunt bijvoorbeeld kip of rundvlees, eventueel gemarineerd in tamari of sojasaus, toevoegen voor een versie die niet vegetarisch is.

Zomerse groentesalade uit de wok

Zomerse groentesalade uit de wok

Heb je zin in een simpele, kleurrijke en smaakvolle salade? Dan is deze zomerse groentesalade uit de wok misschien wel iets voor jou! De salade bevat zes verschillende groenten, waaronder rode kool, wortelen en sugar snaps. (Uiteraard kun je ook groenten gebruiken die jíj lekker vindt.)

Griekse couscous salade

Griekse couscous salade

Heb je zin in een simpele zomerse salade? Als lunch, lichte avondmaaltijd of bijgerecht bij een barbecue? Dan is deze Griekse couscous salade iets voor jou! Ingrediënten die gebruikt worden in de salade zijn onder andere olijven, tomaten, komkommer en feta.

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, enigszins gezonde én goedkope maaltijdsoep? Die ook nog eens goed smaakt en makkelijk te maken is? Dan is deze Mexicaanse zwarte bonensoep met mais, tortillachips en zure room iets voor jou!

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit gepocheerde eieren in een pittige paprika-tomatensaus. Traditioneel wordt shakshuka als ontbijt gegeten, maar als je het mij vraagt kan het ook prima als lunch of zelfs als avondmaaltijd gegeten worden!

Caponata (Siciliaans groentegerecht met aubergine)

Caponata (Siciliaans groentegerecht met aubergine)

Caponata is een Siciliaans groentegerecht. Het bevat dan ook ingrediënten die typerend zijn voor de regio. Denk hierbij aan aubergine, tomaten, olijven en kappertjes. Caponata wordt traditioneel op kamertemperatuur gegeten en is eigenlijk een voorgerecht (antipasto). Je kunt het echter ook prima als onderdeel van de avondmaaltijd eten. Serveer het bijvoorbeeld met een stukje gegrild vlees of vis en couscous!