Boeuf bourguignon (Rundvlees met rode wijn, wortels en champignons)

Boeuf bourguignon (Rundvlees met rode wijn, wortels en champignons)

Heb je met dit gure weer zin in een lekkere stoofschotel? En vind je champignons lekker? Dan is dit recept voor een klassieke Franse boeuf bourguignon waarschijnlijk iets voor jou! Hoewel het gerecht wel even wat tijd kost, is het helemaal niet moeilijk om te maken. Serveer de stoofschotel bijvoorbeeld met aardappelpuree/ groentepuree, gekookte aardappelen of rijst. Voor wat extra vitamientjes kun je er ook nog zoiets als een salade of gekookte sperziebonen bij maken. Het grootste gedeelte van de bereidingstijd bestaat uit wachten, dus je hebt tijd zat om nog iets anders te maken. Óf je gaat gewoon even TV kijken of zoiets dergelijks.

Worstjes met cannellini bonen, tomatensaus en salie (Salsiccia e Fagioli)

Worstjes met cannellini bonen, tomatensaus en salie (Salsiccia e Fagioli)

Heb je zin in een simpele, verwarmende en rustieke maaltijd met bonen? En vind je (vega) worstjes lekker? Dan is dit recept voor worstjes met cannellini bonen, tomatensaus en salie misschien wel iets voor jou! Dit gerecht is eigenlijk een beetje een witte bonen met tomatensaus voor volwassenen, gebaseerd op het Italiaanse Salsiccia e Fagioli all’Uccellett. De salie geeft het gerecht een typische smaak, maar als je er geen fan van bent kun je deze ook achterwege laten. Voeg dan wat extra rozemarijn toe of vervang de salie door een kruid zoals basilicum, oregano of bladpeterselie.

Rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn

Rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn

Heb je zin in een makkelijke stoofschotel met varkensvlees? En vind je rode kool lekker? Dan is dit recept voor een rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn waarschijnlijk iets voor jou! Naast de ingrediënten die genoemd zijn in de titel bevat het gerecht onder andere karwijzaad, kruidnagel en tijm. Heb je een van deze ingrediënten niet in huis of ben je geen fan van de smaak van een van de ingrediënten? Dan kun je deze natuurlijk achterwege laten en smaakt de stoofschotel alsnog prima. Overigens zou je ook kunnen kiezen voor de meer klassieke toevoeging van appel in plaats van kersen, indien je dat lekkerder lijkt.

Rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen

Rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen

Heb je zin in een simpele ovenschotel? Dan is dit recept voor een rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen misschien wel iets voor jou! De ovenschotel duurt wel eventjes om te maken, maar driekwart van de tijd hoef je niet op te letten. Bovendien smaakt het de volgende dag nóg beter, dus maak gerust te veel. Overigens kan de ovenschotel natuurlijk ook met ander vlees gemaakt worden; denk aan gehakt of bacon. Überhaupt geen zin in vlees? De ovenschotel smaakt met alleen rode kool en zoete aardappelen ook lekker!

Rode kool met appel en rozijnen

Rode kool met appel en rozijnen

Hoewel rode kool vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar is associeer ik de groente toch met de herfst en de winter. Aangezien het al december is, werd het de hoogste tijd om eens een rode kool recept toe te voegen aan m’n foodblog! Ik heb gekozen voor een redelijk klassiek recept met rode kool, appel en rozijnen. Daarnaast worden onder meer kruidnagels, laurierblaadjes en een kaneelstokje toegevoegd. Benieuwd naar het hele recept? Bekijk dan de blogpost!

Lasagne bolognese

Lasagne bolognese

Als ik een lasagne bolognese maak, dan heb ik daar eerlijk gezegd niet echt een vast recept voor. Wat ik gebruik is deels afhankelijk van hetgeen ik in huis heb. Dit is de manier waarop ik ‘m gisteren heb gemaakt en het smaakte mij prima, dus het leek mij wel een blogpost waard! Van begin tot eind duurt het zo’n twee a tweeënhalf uur voordat deze lasagne bolognese klaar is. Hoewel het dus relatief lang duurt om deze lasagne te maken, bestaat het grootste gedeelte van de tijd bestaat uit wachten. Het is dan ook een vrij simpel recept. Het lastigste aan deze lasagne bolognese is het maken van de bechamelsaus, maar ook dat is niet zo moeilijk! Je kunt ervoor kiezen om, zoals in dit recept wordt aangegeven, de melk die je gebruikt voor de bechamelsaus op smaak te maken met een paar smaakmakers. Dit is geen vereiste, maar zorgt iets meer complexiteit in de bechamelsaus.

Rode bietenrisotto met appel en rode wijn

Rode bietenrisotto met appel en rode wijn

Dit is een simpel recept voor een rode bietenrisotto met appel, bleekselderij en rode wijn. Risotto is eerlijk gezegd iets wat ik heel weinig eet. Ik heb namelijk altijd het idee dat het veel werk is (aangezien je erbij moet blijven en moet blijven roeren in een pannetje). Ik ben echter blij dat ik voor het eerst in maanden weer een keer risotto had gemaakt! Deze rode bietenrisotto smaakt namelijk goed.