Griekse rode bietensalade (Pantzaria Salata)

Griekse rode bietensalade (Pantzaria Salata)

Heb je zin in een simpele salade die je als bijgerecht maar ook als hoofdonderdeel van een maaltijd kunt serveren? En vind je rode bieten lekker? Dan is dit recept voor een Griekse rode bietensalade misschien wel iets voor jou. Deze snelle salade kan in 10 minuten op tafel staan (als je voorgekookte bieten gebruikt), wat ideaal is. Het gerecht combineert aardse rode bieten met robuuste rode wijnazijn, scherpe knoflook en verse kruiden. Met een paar alledaagse ingrediënten tover je zo iets mediterraans op tafel!

Griekse couscous salade

Griekse couscous salade

Heb je zin in een simpele zomerse salade? Als lunch, lichte avondmaaltijd of bijgerecht bij een barbecue? Dan is deze Griekse couscous salade iets voor jou! Ingrediënten die gebruikt worden in de salade zijn onder andere olijven, tomaten, komkommer en feta.

Quinoasalade met rode biet, sinaasappel en feta

Quinoasalade met rode biet, sinaasappel en feta

Heb je tijdens kerst misschien iets te veel gegeten en ben je op zoek naar een gezonde, lichte maaltijdsalade? Dan is deze lauwwarme quinoasalade met rode biet, sinaasappel, feta en walnoten wellicht iets voor jou. Dit frisse gerecht doet je misschien meer aan de lente dan aan de winter denken, maar goed, datzelfde geldt voor de temperatuur buiten! Ik heb voorgekookte rode bietjes gebruikt, waardoor de quinoasalade lekker snel klaar is. Je kunt natuurlijk ook verse rode bieten gebruiken en deze 40-60 minuten koken (afhankelijk van de grootte van de bieten).

Caponata (Siciliaans groentegerecht met aubergine)

Caponata (Siciliaans groentegerecht met aubergine)

Caponata is een Siciliaans groentegerecht. Het bevat dan ook ingrediënten die typerend zijn voor de regio. Denk hierbij aan aubergine, tomaten, olijven en kappertjes. Caponata wordt traditioneel op kamertemperatuur gegeten en is eigenlijk een voorgerecht (antipasto). Je kunt het echter ook prima als onderdeel van de avondmaaltijd eten. Serveer het bijvoorbeeld met een stukje gegrild vlees of vis en couscous!