Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Heb je wel eens Gado Gado besteld bij een Chinees-Indisch restaurant? En wil je het zelf maken? Dan is dit recept iets voor jou! Gado Gado maken is gelukkig heel gemakkelijk. Ook is het gerecht vrij snel klaar. Het snijden van alle ingrediënten kost wel wat tijd, maar als je daarmee klaar bent heb je de helft van het werk al gedaan.

Thaise gehaktballetjes met pindasaus

Thaise gehaktballetjes met pindasaus

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb toegevoegd aan m’n foodblog. Vanwege diverse verjaardagen, feestjes en borrels is het er niet echt van gekomen. Vandaar dat ik het nu tijd vond om een simpel gerechtje te posten: Thaise gehaktballetjes in pindasaus! De gehaktballetjes (zonder ei) zijn op smaak gebracht met diverse Aziatische smaakmakers, waaronder bosuitjes, citroengras, verse gemberwortel, vissaus en Thaise rode curry pasta. Serveer de gehaktballetjes bijvoorbeeld met bami of met rijst en pittige sperzieboontjes!

Sambal goreng telor (Indonesische pittige eieren)

Sambal goreng telor (Indonesische pittige eieren)

Sambal Goreng Telor is een pittig eiergerecht dat vaak onderdeel is van een Indonesische rijsttafel. Gekookte eieren worden geserveerd in een pittige saus gemaakt van onder andere sambal, tomatenpuree, kokosmelk en specerijen. Hoewel sambal goreng telor traditioneel bij een rijsttafel wordt geserveerd, kun je het gerecht natuurlijk als onderdeel van een avondmaaltijd eten in de plaats van vlees of vis.