Spinaziesalade met aardbeien, kikkererwten en balsamicodressing

Spinaziesalade met aardbeien, kikkererwten en balsamicodressing

Heb je met dit zonnige weertje zin in een zomerse maaltijdsalade? En houd je van aardbeien? Dan is dit recept voor een spinaziesalade met aardbeien, kikkererwten en balsamicodressing misschien wel iets voor jou! Deze glutenvrije salade is in een handomdraai gemaakt en staat in een kwartiertje op tafel. Bovendien kun je de salade eventueel gemakkelijk aanpassen aan jouw eigen smaak. Zo zou de salade ook lekker zijn met bijvoorbeeld rucola, ijsbergsla of gemengde sla in plaats van spinazie. Of vind je rode paprika of tomaatjes lekker? Beiden zouden een goede vervanging zijn van de wortelen in dit recept. Kaasliefhebbers doen er goed aan om de salade te voorzien van verkruimelde feta of Parmezaanse kaas. In het artikel bij het recept geef ik nog enkele andere voorbeelden van variaties op dit recept. Uiteraard kun je het recept ook tot op de letter volgen hoor. Ook dan smaakt het eindresultaat lekker.

Rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel

Rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel

Heb je zin in een stamppot met rode bieten? En wil je er eentje zonder aardappelen proberen? Dan is dit recept voor een rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel misschien wel iets voor jou! Met deze stamppot kun je veel kanten op. Zo smaakt het goed met een stukje vis, kip of vlees, maar ook met een gekookt eitje, walnoten of feta. Bovendien is de stamppot vrij simpel om te maken en kan deze binnen een half uurtje op tafel staan (als je voorgekookte bieten gebruikt). Ideaal, toch?

Freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel

Freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel

Heb je zin in een vegetarische of veganistische maaltijdsalade met Midden-Oosterse smaken? Dan is dit recept voor een freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel iets voor jou! Deze salade is erg eenvoudig om te maken en staat binnen een half uurtje op tafel. Bovendien kun je de salade gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Voeg bijvoorbeeld wat komkommer, tomaatjes en/ of feta toe, indien je dat lekker vindt, of vervang de freekeh door rijst voor een glutenvrije salade. Ook kun je in plaats van koriander prima munt of bladpeterselie gebruiken.

Kip Madeira met kastanjechampignons

Kip Madeira met kastanjechampignons

Heb je zin in een verwarmend, lekker en redelijk simpel kipgerecht met een rijke smaak? Dan is dit recept voor kip Madeira met kastanjechampignons misschien wel iets voor jou! Het gerecht is gebaseerd op een klassieke kip marsala, maar ik had de verkeerde wijn in huis (Portugese Madeira in plaats van Italiaanse marsala). Ach ja, kan gebeuren. Het gerecht kun je natuurlijk ook met andere champignons of paddenstoelen maken en smaakt goed in combinatie met bijvoorbeeld aardappelpuree of bloemkoolpuree. Overigens kan het gerecht glutenvrij bereid worden; zie daarvoor de receptuur.

Rucola salade met aardbeien, feta en komkommer

Rucola salade met aardbeien, feta en komkommer

Toen het laatst op zondag zulk mooi weer was kreeg ik gelijk al een beetje de zomer in m’n bol. Het is natuurlijk pas april, maar ik waande me toch echt even een dagje in juni of juli! Helaas ziet de weersverwachting voor de komende tijd er niet zo veelbelovend uit… dus dan moet je de zon maar in huis proberen te halen, toch? Met deze rucola salade met aardbeien, feta en komkommer voor je neus kom je een heel eind! De salade is supersnel gemaakt, zit boordevol vitamientjes en is redelijk laag in koolhydraten. Bovendien kun je de salade gemakkelijk uitbreiden met een ingrediënt of twee zodat je er een complete maaltijd van maakt. In de blog geef ik enkele suggesties daarvoor!

Pasta met champignons, doperwten en ricotta

Pasta met champignons, doperwten en ricotta

Onlangs schreef ik nog dat het een bijna een jaar geleden was dat ik een recept met je had gedeeld dat was gebaseerd op de Italiaanse keuken. Het is wel duidelijk dat ik bepaalde eetfases heb, want sindsdien zijn drie recepten geïnspireerd door de Italiaanse keuken. Ook dít recept voor pasta met champignons, doperwten en ricotta kan aan dat rijtje toegevoegd worden. Het is overigens niet het meest kleurrijke gerecht dat ik ooit op de blog heb gezet, maar het smaakt wel goed! Dat is het belangrijkste, toch?

Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Heb je zin in een simpel visgerecht vol krachtige smaken dat je snel op tafel kunt zetten? En houd je van de Provençaalse en mediterrane keuken? Dan is dit recept voor kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven iets voor jou! Je verpakt de kabeljauw samen met de andere ingrediënten in bakpapier (‘en papillote’) en stoomt de kabeljauw gaar in een klein beetje witte wijn. Het is snel klaar, gezond en ook nog eens smaakvol. Wat wil je nog meer?

Pittige tofu met sesamzaadjes, gember en groenten

Pittige tofu met sesamzaadjes, gember en groenten

Heb je zin in een vegetarische wokschotel met een beetje pit? Dan is dit recept voor pittige tofu met sesamzaadjes, gember en groenten iets voor jou! Natuurlijk kun je het gerecht zo pittig maken als je zelf wilt door de hoeveelheid Sriracha in de saus aan te passen. Ook kun je het gerecht gemakkelijk veganistisch en/ of glutenvrij maken, indien je dat wilt. Serveer de wokschotel bijvoorbeeld met zilvervliesrijst of noedels voor een complete, lekkere en redelijk gezonde maaltijd!

Bloemkool nasi goreng

Bloemkool nasi goreng

Dit is een caloriearme variant op nasi goreng. Een fijngehakte bloemkool wordt namelijk gebruikt om de rijst in nasi goreng te vervangen. Hierdoor bevat de maaltijd tegelijkertijd minder calorieën én meer groenten. Is dat geen win-win situatie? En houd je niet van bloemkool? Geen punt. Dankzij de specerijen en de rest van de ingrediënten die gebruikt worden proef je de bloemkool niet terug. Beloofd.

kabeljauw korma met kwark

kabeljauw korma met kwark

Heb je zin in een gezond, simpel en lekker Indiaas eenpansgerecht met vis? Dan is dit recept voor kabeljauw korma iets voor jou! Meestal wordt een korma gerecht gemaakt met volle yoghurt en wat room, maar deze heb ik vervangen door kwark en magere melk (kokosmelk is ook een optie). Mijn kabeljauw korma is dan ook een variant op het Indiase gerecht; zeker smaakvol, niet geheel traditioneel.