Sajoer lodeh (Indonesische groentecurry)

Sajoer lodeh (Indonesische groentecurry)

Heb je zin om een groentecurry met kokosmelk te maken? Dan is dit recept voor sajoer lodeh iets voor jou! Dit Indonesische groentegerecht is van nature niet vegetarisch door de trassi die gebruikt wordt, maar deze kun je natuurlijk achterwege laten voor een vegetarische sajoer lodeh. Je kunt het gerecht overigens met elke soort groente maken die je lekker vindt. In dit recept gebruik ik bloemkool, spitskool, wortelen en sperziebonen, maar in de tekst staan enkele alternatieven. Om er meer een complete maaltijd van te maken heb ik tempeh toegevoegd aan de sajoer lodeh. Deze kun je vervangen door tofu als je dat lekkerder vindt, of gewoon weglaten. Liefhebbers van eieren raad ik aan om er een gekookt eitje bij te doen.

Tempeh saté met pittige pindasaus

Tempeh saté met pittige pindasaus

Heb je zin in een veganistische variant op kipsaté? Of heb je juist zin in kipsaté, maar wil je best eens een veganistische versie uitproberen? Dan is dit recept voor tempeh saté met zelfgemaakte pittige pindasaus iets voor jou! De satés zijn erg makkelijk te maken en worden gewoon gemaakt met supermarktingrediënten. Bovendien kun je de tempeh satés in de pan, op de barbecue of in de oven bereiden. Het is maar net wat je handig vindt. Ideaal, toch?

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Gado Gado (Indonesische groentesalade met pindasaus)

Heb je wel eens Gado Gado besteld bij een Chinees-Indisch restaurant? En wil je het zelf maken? Dan is dit recept iets voor jou! Gado Gado maken is gelukkig heel gemakkelijk. Ook is het gerecht vrij snel klaar. Het snijden van alle ingrediënten kost wel wat tijd, maar als je daarmee klaar bent heb je de helft van het werk al gedaan.

Zoetzure noedelsoep met kip

Zoetzure noedelsoep met kip

De inspiratie voor deze zoetzure noedelsoep is voortgekomen uit een recept dat ik was tegengekomen voor de Vietnamese soep Canh chua. Canh chua is een zure soep met vis (Canh chua cá) of garnalen (Canh chua tôm). Hoewel de Ingrediënten per Canh chua recept enigszins verschillen, wordt vrijwel altijd tamarinde, ananas, tomaat, taugé, peper en vissaus gebruikt. Afgezien van de taugé worden die ingrediënten ook in deze zoetzure noedelsoep verwerkt. Daar houdt de vergelijking echter op! Ik heb er namelijk een kippensoep in plaats van vissoep van gemaakt. Ook heb ik groenten aan het gerecht toegevoegd die niet te vinden zijn in Canh chua, waaronder wortel, paprika en babymais.