Geroosterde-tomatensoep met basilicum en kaascroutons

Geroosterde-tomatensoep met basilicum en kaascroutons

Heb je zin om een keer een redelijk simpele en toch smaakvolle tomatensoep te maken? En vind je croutons in een soep lekker? Dan is dit recept voor een geroosterde-tomatensoep met basilicum en kaascroutons misschien wel iets voor jou! Hoewel deze tomatensoep even wat tijd kost om te maken, is de bereidingswijze erg makkelijk. Een oven en vervolgens een blender, foodprocessor of staafmixer doen namelijk het grootste gedeelte van het werk voor je. Overigens kun je de soep natuurlijk gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. In het recept geef ik enkele suggesties voor mogelijke aanpassingen en toevoegingen aan de soep waardoor deze bijvoorbeeld veganistisch, glutenvrij of (nóg) voedzamer is. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder.

Chinese tomatensoep met ei

Chinese tomatensoep met ei

Heb je zin in een hele simpele tomatensoep die snel klaar is? En lust je eieren? Dan is dit recept voor een Chinese tomatensoep met ei waarschijnlijk iets voor jou! Als je kant-en-klare tomatenblokjes uit pak of blik gebruikt, dan kan deze soep binnen tien a vijftien minuten op tafel staan. Maar ook met verse tomaten die je zelf ontvelt en ontdoet van de zaadjes ben je snel klaar. Bovendien kun je de soep gemakkelijk uitbreiden met ingrediënten zodat het meer een maaltijdsoep wordt. Zie het recept voor suggesties daaromtrent!

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Heb je zin in een simpele, kruidige en vegetarische curry? Dan is dit recept voor een Nepalese tarkari iets voor jou! Ik heb ervoor gekozen om het gerecht met aardappelen, wortelen en sperziebonen te maken, maar je kunt elke groente gebruiken die je wilt. In de beschrijving van dit recept geef ik enkele mogelijkheden daarvoor. Het gerecht wordt vaak geserveerd met rijst en een dikke linzensoep. Het heet dan ‘Dal Bhat Tarkari’. Ook voor die soep geef ik je een makkelijk receptje!

Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten

Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten

Heb je zin in een veganistisch hoofdgerecht met aubergines? En vind je de smaken uit de keuken van het Midden-Oosten lekker? Dan is dit recept voor een Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten waarschijnlijk wel iets voor jou! Dit gerecht smaakt bovendien ook koud goed, dus je kunt gerust te veel maken zodat je de volgende dag alvast een lunch of avondmaaltijd klaar hebt. Ideaal, toch?

Indiase komkommer-tomatensalade (Kachumbar)

Indiase komkommer-tomatensalade (Kachumbar)

Heb je zin in een frisse salade die je bijvoorbeeld bij een maaltijd zoals een curry kunt serveren? En vind je tomaten en komkommer lekker? Dan is dit recept voor een Indiase komkommer-tomatensalade iets voor jou! Deze simpele salade wordt ook wel ‘kachumbar’ genoemd en bestaat onder andere uit kleingesneden tomaten, komkommer en ui met daarbij een frisse dressing van citroen of limoen. Verder wordt de salade op smaak gebracht met een groen pepertje, verse koriander en verse munt.

Caponata (Siciliaans groentegerecht met aubergine)

Caponata (Siciliaans groentegerecht met aubergine)

Caponata is een Siciliaans groentegerecht. Het bevat dan ook ingrediënten die typerend zijn voor de regio. Denk hierbij aan aubergine, tomaten, olijven en kappertjes. Caponata wordt traditioneel op kamertemperatuur gegeten en is eigenlijk een voorgerecht (antipasto). Je kunt het echter ook prima als onderdeel van de avondmaaltijd eten. Serveer het bijvoorbeeld met een stukje gegrild vlees of vis en couscous!