Kabeljauw a la Meunière met kappertjes

Kabeljauw a la Meunière met kappertjes

Heb je zin in een simpel visgerecht dat snel klaar is én goed smaakt? En vind je de frisse smaak van citroen lekker? Dan is dit recept voor een kabeljauw a la meunière waarschijnlijk iets voor jou! Dit rustieke Franse gerecht bestaat enkel uit kabeljauw, bloem, boter, peterselie en citroen. Ik heb er nog kappertjes aan toegevoegd, maar als je daar niet van houdt kun je deze gerust achterwege laten. Voor dit gerecht kun je overigens natuurlijk ook een andere vissoort gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan sliptong, forel en zeetong, maar ook aan goedkope vis zoals pangasius, tilapia of koolvis. En wil je een glutenvrije kabeljauw a la meunière met kappertjes maken? Dan kun je bijvoorbeeld maïzena in plaats van bloem gebruiken.

Spinazie pesto met peterselie

Spinazie pesto met peterselie

Houd je van groene pesto en wil je er eens een variant op maken? Of ben je bijvoorbeeld niet zo dol op basilicum en kun je wel een recept gebruiken voor een pesto zónder basilicum? In dat soort gevallen is deze groene pesto met spinazie en peterselie iets voor jou! De blogpost bevat tevens een voorbeeld waarbij deze pesto gebruikt wordt als dressing voor een zomerse salade met o.a. gemengde sla, blauwe bessen en hazelnoten.

Griekse couscous salade

Griekse couscous salade

Heb je zin in een simpele zomerse salade? Als lunch, lichte avondmaaltijd of bijgerecht bij een barbecue? Dan is deze Griekse couscous salade iets voor jou! Ingrediënten die gebruikt worden in de salade zijn onder andere olijven, tomaten, komkommer en feta.

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Houd je van een beetje spicy? Dan is dit simpele recept voor gehaktballetjes met pittige tomatensaus iets voor jou! Houd je juist niet van spicy? Niets aan de hand, je kunt het recept namelijk makkelijk aanpassen. De gehaktballetjes zijn leuk voor bij een borrel, maar ook ideaal voor bij een makkelijke avondmaaltijd. Serveer ze dan bijvoorbeeld met in de oven gebakken aardappelen en wat groenten.

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

Houd je van hummus? Dan is dit recept voor rode bieten hummus iets voor jou! De zoete, aardse smaak van de rode biet combineert namelijk perfect met de klassieke hummus ingrediënten zoals tahini, knoflook en citroen. Serveer de rode bieten hummus met rauwe groenten, vers fruit of afgebakken brood voor een lekker tussendoortje of een lichte lunch.

Eieren in tomatensaus (Uova al Pomodoro)

Eieren in tomatensaus (Uova al Pomodoro)

Heb je zin in een simpel, snel en smakelijk ontbijt (of lunch)? Dan is dit recept voor gepocheerde eieren in tomatensaus op Italiaanse wijze iets voor jou! Het gerecht wordt ook wel Uova in Purgatorio genoemd, ofwel ‘eieren in het vagevuur’. Klinkt dat niet als iets waar je trek van krijgt?

Salade Niçoise

Salade Niçoise

Wil je een salade eten, maar heb je geen zin in ‘konijnenvoer’? Dan is dit recept voor een simpele Salade Niçoise iets voor jou! De salade is rijkelijk gevuld met onder meer tonijn, sperziebonen en eieren en bevat maar een klein beetje krulsla (optioneel).

Geroosterde bloemkool hummus

Geroosterde bloemkool hummus

Laatst zag ik op TV die reclame over de groentespreads van Zonnatura en ik dacht bij mijzelf: “Het word tijd dat ik eens mijn eigen groentespread recept verzin!” Uiteindelijk is m’n groentespread een hummus met geroosterde bloemkool geworden, want bloemkool was zo’n beetje het enige wat ik op dat moment in huis had. Ingrediënten die gebruikt worden in dit recept zijn o.a. bloemkool, tahini (sesampasta), knoflook, citroensap en olijfolie.

Zelf eiersalade maken

Zelf eiersalade maken

Dit is een simpel recept voor een snelle eiersalade. Het recept is grotendeels gebaseerd op de eiersalade die ik maakte in de brasserie waar ik tijdens mijn studie heb gewerkt. Misschien is het iets om tijdens Pasen op tafel te zetten?

Ensaladilla Rusa (Russische Salade op Spaanse wijze)

Ensaladilla Rusa (Russische Salade op Spaanse wijze)

Aangezien het bijna Pasen is, had ik even gekeken hoeveel gerechten ik op m’n blog had geplaatst waarin eieren een belangrijke rol spelen. En dat blijken er niet eens zoveel te zijn. Vandaar dat ik mijn Ensaladilla Rusa met je deel! Ensaladilla Rusa is de Spaanse versie van de Russische salade. Deze salade bevat onder meer aardappelen, wortelen, sperziebonen, olijven en ei.