Griekse rode bietensalade (Pantzaria Salata)

Griekse rode bietensalade (Pantzaria Salata)

Heb je zin in een simpele salade die je als bijgerecht maar ook als hoofdonderdeel van een maaltijd kunt serveren? En vind je rode bieten lekker? Dan is dit recept voor een Griekse rode bietensalade misschien wel iets voor jou. Deze snelle salade kan in 10 minuten op tafel staan (als je voorgekookte bieten gebruikt), wat ideaal is. Het gerecht combineert aardse rode bieten met robuuste rode wijnazijn, scherpe knoflook en verse kruiden. Met een paar alledaagse ingrediënten tover je zo iets mediterraans op tafel!

Pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons

Pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons

Heb je zin in een lekkere pasta met een simpele saus? En vind je paprika, balsamico en champignons lekker? Dan is dit recept iets voor jou. Dat zijn namelijk dé ingrediënten die bepalend zijn voor de smaak van deze pasta met geroosterde paprikasaus en balsamico-champignons. Zoals de titel van het gerecht al doet vermoeden. Als je een pot geroosterde paprika’s gebruikt, dan zou dit gerecht binnen 20 minuten op tafel kunnen staan. Het is dan ook ideaal als je geen zin hebt om uitgebreid te koken, maar wel een enigszins gezonde maaltijd wilt eten. Bovendien kun je het gerecht makkelijk naar eigen wens aanpassen. Voeg bijvoorbeeld (vegetarische) kipstukjes toe, gebruik een paddenstoelenmix in plaats van champignons of doe er een Spaans pepertje doorheen als je van pittig eten houdt.

Panini met brie, serranoham en appel

Panini met brie, serranoham en appel

Weet je nog niet wat je als lunch gaat eten? En vind je brie lekker? Dan is dit recept voor een panini met brie, serranoham en appel misschien wel iets voor jou! Deze panini bevat een lekkere combinatie van zoutige serranoham, romige brie en frisse appel. Om het gerecht helemaal af te maken kun je er ook wat walnoten of een walnotentapenade op doen. Overigens zou je de panini natuurlijk prima zonder ham of zonder appel kunnen maken, indien gewenst. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon brood te gebruiken en een tosti met brie, serranoham en appel te maken. Ook dat zal goed smaken!

Rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel

Rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel

Heb je zin in een stamppot met rode bieten? En wil je er eentje zonder aardappelen proberen? Dan is dit recept voor een rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel misschien wel iets voor jou! Met deze stamppot kun je veel kanten op. Zo smaakt het goed met een stukje vis, kip of vlees, maar ook met een gekookt eitje, walnoten of feta. Bovendien is de stamppot vrij simpel om te maken en kan deze binnen een half uurtje op tafel staan (als je voorgekookte bieten gebruikt). Ideaal, toch?

Groene aspergesalade met gegrilde peer, walnoten en feta

Groene aspergesalade met gegrilde peer, walnoten en feta

Heb je zin in een maaltijdsalade met groene asperges? Dan is dit recept voor een groene aspergesalade met gegrilde peer, walnoten en feta waarschijnlijk iets voor jou! Dit gerecht bevat uiteenlopende texturen en smaken, zoals zoute feta en zoete peer. Met krieltjes erdoorheen is het een volwaardige maaltijdsalade, maar deze zou je eventueel achterwege kunnen laten. Vervang de krieltjes in dat geval bijvoorbeeld door extra sla, komkommer of groene asperges. Cherry tomaatjes zouden ook lekker zijn.

Bananenijs met walnoten en kaneel

Bananenijs met walnoten en kaneel

Lijkt het je wat om ’s zomers elke dag onbezorgd ijs te kunnen eten? Of zelfs dagelijks te ontbijten met ijs, terwijl je toch kunt zeggen dat je gezond ontbijt? Dan is dit recept voor bananenijs met walnoten en kaneel iets voor jou! Het ijsje bestaat uit slechts drie ingrediënten en is geheel ei- en zuivelvrij.

Witlofsalade met appel, walnoten en feta

Witlofsalade met appel, walnoten en feta

Als je van een knapperige salade houdt, dan is dit recept voor een rauwe witlofsalade met appel, walnoten en feta iets voor jou. De salade wordt afgemaakt met een scherpe, licht-pittige dressing op basis van appelazijn, dijon mosterd en olijfolie. Je kunt deze rauwe witlofsalade al binnen 10 minuten op tafel zetten waardoor het een ideaal recept is voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd!

Smoothie Bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen

Smoothie Bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen

Drink je vaak een smoothie ’s ochtends en wil je eens iets anders proberen? Of heb je inspiratie nodig voor een ontbijt dat niet uit bruinbrood met beleg bestaat? In beide gevallen is deze smoothie bowl met rode biet, tofu en blauwe bessen iets voor jou!

Worteltaart van volkorenmeel (Extra oranje voor Koningsdag!)

Worteltaart van volkorenmeel (Extra oranje voor Koningsdag!)

Omdat het bijna Koningsdag is leek het mij leuk om een aantal ‘oranje’ recepten online te plaatsen. Het eerste ingrediënt dat mij te binnen schoot om hiervoor te gebruiken was een wortel. Dus wat kun je maken met wortelen als hoofdbestandsdeel? Dat ook nog feestelijk is en leuk is om op Koningsdag te serveren? Een klassieke worteltaart, of wel carrot cake, natuurlijk!

Rucolapesto (pesto di rucola)

Rucolapesto (pesto di rucola)

Gebruik je graag pesto in gerechten of op brood? Probeer dan eens deze rucolapesto. De rucolapesto is een variant op de traditionele – en meest bekende – pesto alla Genovese. De basilicum en de pijnboompitten, die in een pesto alla Genovese horen, worden namelijk vervangen door rucola en geroosterde walnoten. Gebruik de rucolapesto bijvoorbeeld als broodspread, in soepen of over gekookte aardappelen. Ook kun je er een prima pasta pesto di rucola mee maken!