Griekse moussaka maken

Griekse moussaka maken

Afgelopen zomer (wat lijkt dat alweer lang geleden) plaatste ik een recept voor een vegetarische aubergineschotel met kikkererwten. Dit gerecht leek enigszins op het Libanese gerecht genaamd Maghmour, wat ook wel de “Libanese moussaka” genoemd wordt. Daarna leek het mij ook een goed idee om een recept voor een Griekse moussaka met je te delen. Nu is het dan eindelijk zover. Je kunt deze Griekse moussaka in 60 tot 90 minuten op tafel zetten, afhankelijk van je multitask-skills in de keuken. Heb je dus zin om een avondje achter het fornuis te staan en moussaka te maken? Lees dan snel het recept!

Kip fricassee met champignons, wortelen en dragon

Kip fricassee met champignons, wortelen en dragon

Heb je zin in een eenvoudige, lekkere en complete maaltijd met kip die relatief snel klaar te maken is? En vind je de smaken uit de Franse keuken lekker? Dan is dit recept voor een Franse kip fricassee met champignons, wortelen en dragon waarschijnlijk iets voor jou. Deze kip fricassee kan binnen een half uurtje op tafel staan en kun je natuurlijk ook bereiden met andere groenten (zoals paprika of prei). En ben je geen fan van de smaak van dragon? Vervang deze dan gewoon door kruiden die je wel lekker vindt. Het gerecht smaakt bijvoorbeeld ook goed met peterselie en tijm!

Pasta met champignons, doperwten en ricotta

Pasta met champignons, doperwten en ricotta

Onlangs schreef ik nog dat het een bijna een jaar geleden was dat ik een recept met je had gedeeld dat was gebaseerd op de Italiaanse keuken. Het is wel duidelijk dat ik bepaalde eetfases heb, want sindsdien zijn drie recepten geïnspireerd door de Italiaanse keuken. Ook dít recept voor pasta met champignons, doperwten en ricotta kan aan dat rijtje toegevoegd worden. Het is overigens niet het meest kleurrijke gerecht dat ik ooit op de blog heb gezet, maar het smaakt wel goed! Dat is het belangrijkste, toch?