Mexicaanse gevulde courgette bootjes (Vegetarisch)

Mexicaanse gevulde courgette bootjes (Vegetarisch)

Heb je zin in een redelijk gezonde maaltijd met courgette in de hoofdrol? En vind je de smaken uit de Mexicaanse keuken lekker? Dan is dit recept voor Mexicaanse gevulde courgette bootjes misschien wel iets voor jou! De eenvoudige vulling bevat enkele bekende ingrediënten uit de Tex-Mex keuken, waaronder mais, paprika, bonen en koriander. Door deze vulling in courgette bootjes in plaats van tortilla’s of taco’s te doen, bevat het gerecht wat minder koolhydraten en is het glutenvrij (mocht je dat belangrijk vinden). Overigens is dit een recept voor vegetarische courgette bootjes. Maak je liever een versie met vlees? Dan kun je de zwarte bonen vervangen door gehakt. In dat geval bevat het gerecht nog minder koolhydraten en krijg je bovendien meer proteïne binnen. Hm, waarom heb ik daar niet voor gekozen?

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Heb je zin in gezonde, lekkere en smaakvolle taco’s of wraps met vis? Dan is dit recept voor wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa waarschijnlijk iets voor jou! De ietwat pittige vis vormt een harmonieus geheel met de zoete mais-bonensalsa en de koolsla die juist een beetje zuur is. Het recept kan met elke stevige vis gemaakt worden. Ik heb gekozen voor tilapia, maar je kunt ook gaan voor vis zoals kabeljauw, pangasius of zalm. Het is maar net welke je het lekkerst vindt!

Flespompoen chili met bonen en linzen

Flespompoen chili met bonen en linzen

Heb je zin in een simpele vegetarische Mexicaanse chili (oftewel een chili sin carne)? Dan is dit recept voor een flespompoen chili met bonen en linzen misschien wel iets voor jou! Welke bonen je toevoegt aan de chili maakt niet uit. Ik heb gekozen voor zwarte bonen en kidneybonen, maar je kunt ook één soort bonen gebruiken of juist nog een derde boonsoort toevoegen. De linzen kun je overigens vervangen door extra bonen of quinoa, indien je geen groot fan van linzen bent.

Gevulde paprika met quinoa en zwarte bonen

Gevulde paprika met quinoa en zwarte bonen

Heb je zin in een gezonde, simpele en vullende maaltijd zonder vlees of vis? Dan is dit recept voor gevulde paprika’s met o.a. quinoa, zwarte bonen en mais misschien wel iets voor jou! Deze veganistische maaltijd zit vol met vezels en plantaardige eiwitten en kan bovendien binnen veertig minuten op tafel staan. Van die veertig minuten hoef je maar twintig minuten écht iets te doen, de helft van de tijd moet je namelijk wachten terwijl de paprika gaart in de oven. Ideaal, toch?

Zwarte bonen mokka brownies met Whey

Zwarte bonen mokka brownies met Whey

Houd je van chocolade? En heb je soms zin in een eiwitrijke snack die weinig suiker bevat? Dan is dit recept voor zwarte bonen mokka brownies iets voor jou! Deze eiwitrijke zwarte bonen mokka brownies zijn héél makkelijk om te maken, smaken níét naar zwarte bonen, zijn lekker smeuïg en een tikje decadent. In dit recept wordt chocolade eiwitpoeder aan de brownies toegevoegd, maar je zou dat ook achterwege kunnen laten als je het niet in huis hebt.

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, enigszins gezonde én goedkope maaltijdsoep? Die ook nog eens goed smaakt en makkelijk te maken is? Dan is deze Mexicaanse zwarte bonensoep met mais, tortillachips en zure room iets voor jou!