Pompoencurry met kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk

Pompoencurry met kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk

Het is hier misschien een béétje aan de late kant voor, maar bij deze wens ik je toch nog het allerbeste voor 2019! Degenen die al een tijdje zijn aangemeld voor mijn nieuwsbrief, hebben misschien wel gemerkt dat deze blog een tijdje stil heeft gestaan. Maar een nieuw jaar biedt natuurlijk nieuwe kansen, dus ik wilde weer eens een recept met je delen. Uiteindelijk is dat dit recept voor een verwarmende vegetarische curry met pompoen, kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk geworden. Deze pompoencurry heeft een Indiaas accent en is op smaak gebracht met o.a. kaneel, kardemom en komijnzaad. Serveer de curry bijvoorbeeld met zilvervliesrijst, naan en een verfrissende raita.

Spinaziesalade met aardbeien, kikkererwten en balsamicodressing

Spinaziesalade met aardbeien, kikkererwten en balsamicodressing

Heb je met dit zonnige weertje zin in een zomerse maaltijdsalade? En houd je van aardbeien? Dan is dit recept voor een spinaziesalade met aardbeien, kikkererwten en balsamicodressing misschien wel iets voor jou! Deze glutenvrije salade is in een handomdraai gemaakt en staat in een kwartiertje op tafel. Bovendien kun je de salade eventueel gemakkelijk aanpassen aan jouw eigen smaak. Zo zou de salade ook lekker zijn met bijvoorbeeld rucola, ijsbergsla of gemengde sla in plaats van spinazie. Of vind je rode paprika of tomaatjes lekker? Beiden zouden een goede vervanging zijn van de wortelen in dit recept. Kaasliefhebbers doen er goed aan om de salade te voorzien van verkruimelde feta of Parmezaanse kaas. In het artikel bij het recept geef ik nog enkele andere voorbeelden van variaties op dit recept. Uiteraard kun je het recept ook tot op de letter volgen hoor. Ook dan smaakt het eindresultaat lekker.

Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing

Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing

Heb je zin in een voedzame salade die eenvoudig te maken is én snel klaar is? En vind je zowel broccoli en sperziebonen als pinda’s lekker? Dan is dit recept voor een sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing waarschijnlijk iets voor jou. Deze glutenvrije maaltijdsalade bevat een dressing van o.a. rode currypasta, pindakaas en limoensap. Er gaat ook vissaus door de dressing, maar je kunt natuurlijk een vegetarische variant zonder vissaus maken. Afhankelijk van hoeveel trek je hebt zou je er nog zoiets als (vegetarische) kipstukjes of een gekookt eitje doorheen kunnen doen. Een andere mogelijkheid is om er bijvoorbeeld wat noedels bij te serveren, wat ik heb gedaan. In het recept geef ik meerdere opties voor dergelijke toevoegingen. Er voor elk wat wils!

Broccolisoep met kokosmelk en spinazie

Broccolisoep met kokosmelk en spinazie

Heb je tijdens de decembermaand misschien iets teveel genoten van al die lekkere hapjes en drankjes? En heb je je voorgenomen om in januari weer wat gezonder te eten of een beetje op de calorieën te letten? Dan is deze broccolisoep met kokosmelk en spinazie iets voor jou! De soep is heel simpel om te maken, staat binnen een half uurtje op tafel en is ook nog eens budgetvriendelijk. Ideaal, toch?

Spinazie pesto met peterselie

Spinazie pesto met peterselie

Houd je van groene pesto en wil je er eens een variant op maken? Of ben je bijvoorbeeld niet zo dol op basilicum en kun je wel een recept gebruiken voor een pesto zónder basilicum? In dat soort gevallen is deze groene pesto met spinazie en peterselie iets voor jou! De blogpost bevat tevens een voorbeeld waarbij deze pesto gebruikt wordt als dressing voor een zomerse salade met o.a. gemengde sla, blauwe bessen en hazelnoten.

Eieren in tomatensaus (Uova al Pomodoro)

Eieren in tomatensaus (Uova al Pomodoro)

Heb je zin in een simpel, snel en smakelijk ontbijt (of lunch)? Dan is dit recept voor gepocheerde eieren in tomatensaus op Italiaanse wijze iets voor jou! Het gerecht wordt ook wel Uova in Purgatorio genoemd, ofwel ‘eieren in het vagevuur’. Klinkt dat niet als iets waar je trek van krijgt?

Salade Niçoise

Salade Niçoise

Wil je een salade eten, maar heb je geen zin in ‘konijnenvoer’? Dan is dit recept voor een simpele Salade Niçoise iets voor jou! De salade is rijkelijk gevuld met onder meer tonijn, sperziebonen en eieren en bevat maar een klein beetje krulsla (optioneel).

Aubergine ovenschotel (Melanzane alla Parmigiana)

Aubergine ovenschotel (Melanzane alla Parmigiana)

Houd je van aubergine? En heb je zin in een heerlijke, glutenvrije Italiaanse ovenschotel met tomatensaus en een flinke hoeveelheid kaas? Dan is dit Melanzane alla Parmigiana recept iets voor jou!