Chinese gekneusde komkommers met knoflook en sesamolie

Chinese gekneusde komkommers met knoflook en sesamolie

Heb je zin in een simpel bijgerecht dat past bij allerlei Aziatische maaltijden (maar bijvoorbeeld ook bij een broodje hamburger)? Een bijgerecht dat je bovendien in een handomdraai op tafel kunt zetten en eenvoudig naar je eigen smaak kunt aanpassen? Dan is dit recept voor gekneusde komkommers met knoflook en sesamolie misschien iets voor jou. Deze verfrissende komkommer “salade” op Chinese wijze staat namelijk in slechts 10 minuten op tafel. Afgezien van de ingrediënten die gebruikt zijn, heeft ook de manier waarop de komkommers worden bereid een Chinese oorsprong. Die bereiding resulteert in ruwere stukjes komkommer die dressing-magneten zijn. Wil je meer weten? Lees dan snel verder op de blog.

Pittige Szechuan aubergine met gehakt

Pittige Szechuan aubergine met gehakt

Houd je van de smaken van de Chinese keuken? En heb je niets tegen aubergines (of vind je ze gewoon lekker)? Dan is dit recept voor pittige Szechuan aubergines misschien wel iets voor jou! Het gerecht is érg makkelijk om te maken en staat in ongeveer 20 a 30 minuten op tafel. Het is dan ook ideaal om te maken als je niet te lang in de keuken wilt staan, maar geen zin hebt in een kant-en-klaar maaltijd. Bovendien kun je het gerecht gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Zo heb ik gehakt aan de Szechuan aubergine toegevoegd, maar dat is eigenlijk optioneel.  Ook zonder gehakt smaakt het gerecht namelijk goed. Als je vegetariër of veganist bent, kun je dit dus prima achterwege laten. Natuurlijk is het ook mogelijk om bijvoorbeeld vegetarisch gehakt, tofu of tempeh te gebruiken.

Indonesische gemengde groenten (Cap cai)

Indonesische gemengde groenten (Cap cai)

Heb je zin in een simpel gerecht met lekker veel groenten? En eventueel kip, garnalen of een vleesvervanger zoals tofu, ei of tempeh? Dan is dit recept voor Indonesische gemengde groenten (Cap cai) iets voor jou! De naam betekent letterlijk ‘gemengde groenten’ en je kunt er vrijwel elke groente indoen die je wilt. Dit recept voor cap cai vraagt om ongeveer tien verschillende groenten, maar die hoef je natuurlijk niet allemaal te gebruiken. Ik geef namelijk ook suggesties voor versies met drie of vier verschillende groenten. Het gerecht is bovendien juist ideaal om te maken met eventuele restjes groenten die je al in huis hebt en waar je vanaf moet!

Noedelsalade met courgette, sojabonen en tahini

Noedelsalade met courgette, sojabonen en tahini

Heb je zin in een knapperige, voedzame en simpele salade? En vind vind je noedels lekker? Dan is dit recept voor een noedelsalade met courgette, sojabonen en tahini waarschijnlijk iets voor jou! Het is momenteel misschien niet écht het allerbeste weer voor een salade, maar het stond al een tijdje op mijn planning om dit recept op de blog te plaatsen. De zomer is echter zo snel voorbij gegaan dat ik er nog niet aan toe was gekomen. Ach ja, ook als het regenachtig is smaakt deze noedelsalade goed hoor.

Chinese tomatensoep met ei

Chinese tomatensoep met ei

Heb je zin in een hele simpele tomatensoep die snel klaar is? En lust je eieren? Dan is dit recept voor een Chinese tomatensoep met ei waarschijnlijk iets voor jou! Als je kant-en-klare tomatenblokjes uit pak of blik gebruikt, dan kan deze soep binnen tien a vijftien minuten op tafel staan. Maar ook met verse tomaten die je zelf ontvelt en ontdoet van de zaadjes ben je snel klaar. Bovendien kun je de soep gemakkelijk uitbreiden met ingrediënten zodat het meer een maaltijdsoep wordt. Zie het recept voor suggesties daaromtrent!

Hoisin kalkoen met courgette noedels en champignons

Hoisin kalkoen met courgette noedels en champignons

Heb je zin in een gezonde avondmaaltijd waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan? En vind je de smaak van hoisinsaus lekker? Dan is dit recept voor hoisin kalkoen met courgette noedels en champignons iets voor jou! Deze wokschotel is redelijk laag in koolhydraten doordat je noedels van courgette gebruikt in plaats van normale noedels. Bovendien bevat het gerecht daardoor een flinke hoeveelheid groente, wat ook niet verkeerd is. Overigens kun je in plaats van kalkoenfilet prima zoiets als kipfilet, rundvlees of tofu gebruiken. Ben je geen fan van champignons? Ook die kun je natuurlijk vervangen voor iets anders. In het recept geef ik enkel voorbeelden!