Freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel

Freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel

Heb je zin in een vegetarische of veganistische maaltijdsalade met Midden-Oosterse smaken? Dan is dit recept voor een freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel iets voor jou! Deze salade is erg eenvoudig om te maken en staat binnen een half uurtje op tafel. Bovendien kun je de salade gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Voeg bijvoorbeeld wat komkommer, tomaatjes en/ of feta toe, indien je dat lekker vindt, of vervang de freekeh door rijst voor een glutenvrije salade. Ook kun je in plaats van koriander prima munt of bladpeterselie gebruiken.

Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten

Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten

Heb je zin in een veganistisch hoofdgerecht met aubergines? En vind je de smaken uit de keuken van het Midden-Oosten lekker? Dan is dit recept voor een Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten waarschijnlijk wel iets voor jou! Dit gerecht smaakt bovendien ook koud goed, dus je kunt gerust te veel maken zodat je de volgende dag alvast een lunch of avondmaaltijd klaar hebt. Ideaal, toch?

Geroosterde bloemkool hummus

Geroosterde bloemkool hummus

Laatst zag ik op TV die reclame over de groentespreads van Zonnatura en ik dacht bij mijzelf: “Het word tijd dat ik eens mijn eigen groentespread recept verzin!” Uiteindelijk is m’n groentespread een hummus met geroosterde bloemkool geworden, want bloemkool was zo’n beetje het enige wat ik op dat moment in huis had. Ingrediënten die gebruikt worden in dit recept zijn o.a. bloemkool, tahini (sesampasta), knoflook, citroensap en olijfolie.

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit gepocheerde eieren in een pittige paprika-tomatensaus. Traditioneel wordt shakshuka als ontbijt gegeten, maar als je het mij vraagt kan het ook prima als lunch of zelfs als avondmaaltijd gegeten worden!

Gevulde courgette bootjes met bulgur

Gevulde courgette bootjes met bulgur

Dit is een simpel recept voor gevulde courgette bootjes. Vanwaar de naam courgette bootjes? Wanneer je een courgette in de lengte doormidden snijdt en het vruchtvlees eruit haalt, dan houd je twee delen over die de vorm van een bootje hebben. Je kunt deze bootjes vullen met werkelijk van alles. Ik heb gekozen voor een vegetarische vulling, onder andere gemaakt van het vruchtvlees van de courgette, een beetje paprika en bulgur (bulgur is een graanproduct uit het Midden-Oosten). De rest van de ingrediënten vind je in het recept!