Kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons | Gewooneenfoodblog.nl

Kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons

Heb je zin in een ovenschotel met kip, kerrie en een grote hoeveelheid groenten? Dan is dit recept voor een kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons waarschijnlijk iets voor jou! De ovenschotel bevat twee keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Daarbij is het gerecht is lactose- en glutenvrij, mocht dat van belang zijn. Bovendien kun je het recept eenvoudig naar eigen smaak aanpassen. In het recept vind je enkele suggesties voor groente en fruit die je kunt toevoegen. De ovenschotel zou tevens prima smaken met kikkererwten of linzen in plaats van kip, voor een vegetarisch alternatief.

Stoofpot met rode kool, schouderkarbonades en kersen | Gewooneenfoodblog.nl

Rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn

Heb je zin in een makkelijke stoofschotel met varkensvlees? En vind je rode kool lekker? Dan is dit recept voor een rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn waarschijnlijk iets voor jou! Naast de ingrediënten die genoemd zijn in de titel bevat het gerecht onder andere karwijzaad, kruidnagel en tijm. Heb je een van deze ingrediënten niet in huis of ben je geen fan van de smaak van een van de ingrediënten? Dan kun je deze natuurlijk achterwege laten en smaakt de stoofschotel alsnog prima. Overigens zou je ook kunnen kiezen voor de meer klassieke toevoeging van appel in plaats van kersen, indien je dat lekkerder lijkt.

Courgette gratin met tomaatjes, krieltjes en olijven | Gewooneenfoodblog.nl

Mediterrane courgette gratin met tomaatjes, krieltjes en olijven

Heb je zin in een rustieke vegetarische ovenschotel met pure smaken die makkelijk te maken is? En vind je zowel tomaten, courgette en olijven als kaas lekker? Dan is dit recept voor een courgette gratin met krieltjes, tomaatjes en olijven waarschijnlijk iets voor jou! Dit gerecht is een passend afscheid voor de zomer die helaas op z’n retour is. Aan de ene kant bevat het zomerse seizoensgroenten, namelijk courgette en cherrytomaatjes. Aan de andere kant wordt het bereid op een meer herfstachtige wijze, namelijk in de oven. Wat dat betreft is het gerecht dus een ideaal recept voor deze tijd van het jaar.

Soba noedelsalade met courgette, wortel en sojabonen | Gewooneenfoodblog.nl

Noedelsalade met courgette, sojabonen en tahini

Heb je zin in een knapperige, voedzame en simpele salade? En vind vind je noedels lekker? Dan is dit recept voor een noedelsalade met courgette, sojabonen en tahini waarschijnlijk iets voor jou! Het is momenteel misschien niet écht het allerbeste weer voor een salade, maar het stond al een tijdje op mijn planning om dit recept op de blog te plaatsen. De zomer is echter zo snel voorbij gegaan dat ik er nog niet aan toe was gekomen. Ach ja, ook als het regenachtig is smaakt deze noedelsalade goed hoor.

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Heb je zin in gezonde, lekkere en smaakvolle taco’s of wraps met vis? Dan is dit recept voor wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa waarschijnlijk iets voor jou! De ietwat pittige vis vormt een harmonieus geheel met de zoete mais-bonensalsa en de koolsla die juist een beetje zuur is. Het recept kan met elke stevige vis gemaakt worden. Ik heb gekozen voor tilapia, maar je kunt ook gaan voor vis zoals kabeljauw, pangasius of zalm. Het is maar net welke je het lekkerst vindt!

Kip Madeira met kastanjechampignons | Gewoon een foodblog!

Kip Madeira met kastanjechampignons

Heb je zin in een verwarmend, lekker en redelijk simpel kipgerecht met een rijke smaak? Dan is dit recept voor kip Madeira met kastanjechampignons misschien wel iets voor jou! Het gerecht is gebaseerd op een klassieke kip marsala, maar ik had de verkeerde wijn in huis (Portugese Madeira in plaats van Italiaanse marsala). Ach ja, kan gebeuren. Het gerecht kun je natuurlijk ook met andere champignons of paddenstoelen maken en smaakt goed in combinatie met bijvoorbeeld aardappelpuree of bloemkoolpuree. Overigens kan het gerecht glutenvrij bereid worden; zie daarvoor de receptuur.

Mac 'n Cheese met broccoli en Griekse yoghurt | Gewooneenfoodblog.nl

Mac ’n Cheese met broccoli en Griekse yoghurt

Het is dan wel zomer, maar helaas is het weer daar momenteel niet echt naar. (Volgens mij zei ik iets soortgelijks toen ik mijn flespompoen chili met je deelde, dus ik val een béétje in herhaling. Maar aan de temperatuur en de regen kan ik helaas niet echt iets veranderen.) Vandaar dat ik maar dit recept voor typisch Amerikaanse comfort food met je deel. Nou ja, ‘typisch’ is in dit geval niet helemaal van toepassing. Deze Mac ’n Cheese met broccoli en Griekse yoghurt is namelijk ietsjes lichter dan normaal. En er zit groente in.

Flespompoen chili met bonen en linzen | Gewooneenfoodblog.nl

Flespompoen chili met bonen en linzen

Heb je zin in een simpele vegetarische Mexicaanse chili (oftewel een chili sin carne)? Dan is dit recept voor een flespompoen chili met bonen en linzen misschien wel iets voor jou! Welke bonen je toevoegt aan de chili maakt niet uit. Ik heb gekozen voor zwarte bonen en kidneybonen, maar je kunt ook één soort bonen gebruiken of juist nog een derde boonsoort toevoegen. De linzen kun je overigens vervangen door extra bonen of quinoa, indien je geen groot fan van linzen bent.

Rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel | Gewooneenfoodblog.nl

Rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel

Heb je zin in een simpele maaltijdsalade met gerookte makreel? Dan is dit recept voor een rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel misschien wel iets voor jou! Deze maaltijdsalade kan supersnel op tafel staan als je voorgekookte rode bieten gebruikt. Het enige wat je dan hoeft te doen is wat rijst te koken en de rest van de ingrediënten te snijden. Overigens smaakt de salade ook prima met kip in plaats van makreel of zónder makreel voor een vegetarische versie.

Nepalese Dal Bhat Tarkari | Gewooneenfoodblog.nl

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Heb je zin in een simpele, kruidige en vegetarische curry? Dan is dit recept voor een Nepalese tarkari iets voor jou! Ik heb ervoor gekozen om het gerecht met aardappelen, wortelen en sperziebonen te maken, maar je kunt elke groente gebruiken die je wilt. In de beschrijving van dit recept geef ik enkele mogelijkheden daarvoor. Het gerecht wordt vaak geserveerd met rijst en een dikke linzensoep. Het heet dan ‘Dal Bhat Tarkari’. Ook voor die soep geef ik je een makkelijk receptje!