Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten

Heb je zin in een veganistisch hoofdgerecht met aubergines? En vind je de smaken uit de keuken van het Midden-Oosten lekker? Dan is dit recept voor een Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten waarschijnlijk wel iets voor jou! Dit gerecht smaakt bovendien ook koud goed, dus je kunt gerust te veel maken zodat je de volgende dag alvast een lunch of avondmaaltijd klaar hebt. Ideaal, toch?

Shira-ae met spinazie en wortelen

Heb je zin in een eenvoudige, lekkere en veganistische maaltijd met Japans smaken? En vind je tofu lekker? Dan is dit recept voor een Japanse shira-ae met spinazie en wortelen iets voor jou! De shira-ae met spinazie en wortelen is snel klaar en wordt koud geserveerd, waardoor het een ideaal gerecht is op warme zomerse dagen. Bovendien kun je de shira-ae (een “dressing” gemaakt van tofu) ook gebruiken om allerlei andere groenten mee op smaak te brengen. Ben je dus geen fan van spinazie en/ of wortelen? Gebruik dan bijvoorbeeld sperzieboontjes of groene asperges!

Tomaten risotto met spinazie

Risotto is eigenlijk iets wat ik zelden maak. Aangezien je vrijwel constant moet blijven roeren voor het beste resultaat lijkt het zo tijdrovend. Ik had laatst echter veel te veel spinazie in huis gehaald, waardoor ik manieren verzinnen om die zak op te maken. Toen kwam het idee van een spinazie risotto in mij op. Er ontbrak alleen nog iets; enkel met spinazie vond ik de risotto namelijk een béétje saai. “Hoe zou het smaken met tomaten?”, vroeg ik mij vervolgens af. Nou, dat smaakt prima en deze tomaten risotto met spinazie is daar het eetbare bewijs van.

Pasta met champignons, doperwten en ricotta

Onlangs schreef ik nog dat het een bijna een jaar geleden was dat ik een recept met je had gedeeld dat was gebaseerd op de Italiaanse keuken. Het is wel duidelijk dat ik bepaalde eetfases heb, want sindsdien zijn drie recepten geïnspireerd door de Italiaanse keuken. Ook dít recept voor pasta met champignons, doperwten en ricotta kan aan dat rijtje toegevoegd worden. Het is overigens niet het meest kleurrijke gerecht dat ik ooit op de blog heb gezet, maar het smaakt wel goed! Dat is het belangrijkste, toch?

Snijbonen met cannellini bonen, gremolata en pijnboompitten

Heb je zin in een simpel, fris en zomers groentegerecht? En vind je bonen lekker? Dan is dit recept voor snijbonen met cannellini bonen, gremolata en pijnboompitten iets voor jou! Deze bonensalade smaakt goed op kamertemperatuur, maar is ook lekker als het warm is. In plaats van cannellini bonen kun je overigens ook andere (witte) bonen, kikkererwten of linzen gebruiken. Ben je geen kleine eter? Serveer dit gerecht dan met zoiets als polenta, aardappelpuree of rijst en/ of een stukje gegrilde kip of witvis.

Pittige tofu met sesamzaadjes, gember en groenten

Heb je zin in een vegetarische wokschotel met een beetje pit? Dan is dit recept voor pittige tofu met sesamzaadjes, gember en groenten iets voor jou! Natuurlijk kun je het gerecht zo pittig maken als je zelf wilt door de hoeveelheid Sriracha in de saus aan te passen. Ook kun je het gerecht gemakkelijk veganistisch en/ of glutenvrij maken, indien je dat wilt. Serveer de wokschotel bijvoorbeeld met zilvervliesrijst of noedels voor een complete, lekkere en redelijk gezonde maaltijd!

Gevulde paprika met quinoa en zwarte bonen

Heb je zin in een gezonde, simpele en vullende maaltijd zonder vlees of vis? Dan is dit recept voor gevulde paprika’s met o.a. quinoa, zwarte bonen en mais misschien wel iets voor jou! Deze veganistische maaltijd zit vol met vezels en plantaardige eiwitten en kan bovendien binnen veertig minuten op tafel staan. Van die veertig minuten hoef je maar twintig minuten écht iets te doen, de helft van de tijd moet je namelijk wachten terwijl de paprika gaart in de oven. Ideaal, toch?

Broccoli uit de wok met gember en sesamzaad

Heb je geen zin om lang in de keuken te staan of om uitgebreid te koken? En heb je wel zin in een gezonde maaltijd? Dan is deze broccoli uit de wok met gember en sesamzaad misschien wel iets voor jou! De broccoli uit de wok met gember en sesamzaad staat binnen een kwartiertje op tafel, bevat zo’n driehonderd gram groenten per persoon en is zowel glutenvrij als vegetarisch. Je kunt bijvoorbeeld kip of rundvlees, eventueel gemarineerd in tamari of sojasaus, toevoegen voor een versie die niet vegetarisch is.

Bloemkool nasi goreng

Dit is een caloriearme variant op nasi goreng. Een fijngehakte bloemkool wordt namelijk gebruikt om de rijst in nasi goreng te vervangen. Hierdoor bevat de maaltijd tegelijkertijd minder calorieën én meer groenten. Is dat geen win-win situatie? En houd je niet van bloemkool? Geen punt. Dankzij de specerijen en de rest van de ingrediënten die gebruikt worden proef je de bloemkool niet terug. Beloofd.

Zomerse groentesalade uit de wok

Heb je zin in een simpele, kleurrijke en smaakvolle salade? Dan is deze zomerse groentesalade uit de wok misschien wel iets voor jou! De salade bevat zes verschillende groenten, waaronder rode kool, wortelen en sugar snaps. (Uiteraard kun je ook groenten gebruiken die jíj lekker vindt.)