Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Heb je zin in een simpel visgerecht vol krachtige smaken dat je snel op tafel kunt zetten? En houd je van de Provençaalse en mediterrane keuken? Dan is dit recept voor kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven iets voor jou! Je verpakt de kabeljauw samen met de andere ingrediënten in bakpapier (‘en papillote’) en stoomt de kabeljauw gaar in een klein beetje witte wijn. Het is snel klaar, gezond en ook nog eens smaakvol. Wat wil je nog meer?

kabeljauw korma met kwark

Heb je zin in een gezond, simpel en lekker Indiaas eenpansgerecht met vis? Dan is dit recept voor kabeljauw korma iets voor jou! Meestal wordt een korma gerecht gemaakt met volle yoghurt en wat room, maar deze heb ik vervangen door kwark en magere melk (kokosmelk is ook een optie). Mijn kabeljauw korma is dan ook een variant op het Indiase gerecht; zeker smaakvol, niet geheel traditioneel.

Spaghetti alla Puttanesca

Ben je op zoek naar een snel, simpel en smakelijk pastarecept? En houd je van olijven, ansjovis en kappertjes? Dan is deze spaghetti alla Puttanesca iets voor jou! Hoe de pasta alla Puttanesca oorspronkelijk is ontstaan, dat is niet met zekerheid te zeggen. Er bestaan echter wel een aantal leuke theorieën die gebaseerd zijn op de naam van het gerecht. Puttana is namelijk Italiaans voor prostituee (om een net woord te gebruiken). Pasta alla Puttanesca kan dan ook losjes vertaald worden als hoerenspaghetti. Klinkt aantrekkelijk, niet?