Bananenijs met walnoten en kaneel

Bananenijs met walnoten en kaneel | Gewooneenfoodblog.nl

Lijkt het je wat om ’s zomers elke dag onbezorgd ijs te kunnen eten? Of zelfs dagelijks te ontbijten met ijs, terwijl je toch kunt zeggen dat je gezond ontbijt? Dan is dit recept voor bananenijs met walnoten en kaneel iets voor jou!

Het bananenijs met walnoten en kaneel:

  • Bestaat uit slechts drie ingrediënten (wat een verrassing, gezien de naam)
  • Is geheel ei- en zuivelvrij
  • Bevat geen geraffineerde suikers
  • Is met vijf a tien minuten gemaakt – uitgezonderd de tijd waarin de bananen bevriezen
  • Lijkt best wel op echt roomijs
  • Smaakt uiteraard top

Ga direct naar het onderstaande recept

Over het bananenijs met walnoten en kaneel

Het enige wat je nodig hebt om dit gezonde ijsje te maken is bevroren banaan, een handje walnoten en een snufje kaneel. Wanneer je een bevroren banaan namelijk lang genoeg in een foodprocessor of blender mixt krijgt het een structuur die verdacht veel op roomijs lijkt. (Dit proces duurt een kleine vijf minuten.) Aan dit bananenijs kun je natuurlijk alles toevoegen wat je lekker lijkt zodat je jouw favoriete roomijs kunt namaken.

Zelf bananenijs maken: De basis | Gewoon een foodblog!
Voilà: een romig ijsje!

One ingrediënt banana ice cream

Het idee van gezonde bananenijs op basis van bevroren banaan is zeker niet origineel, dat geef ik direct toe. Ik kwam het eind van de zomer van vorig jaar pas voor het eerst ergens tegen, maar al vér daarvoor circuleerde de eerste one ingrediënt banana ice cream recepten rond het internet. Onder het mom van “beter laat dan nooit” voeg ik daar toch maar mijn recept voor bananenijs met walnoten en kaneel aan toe.

Bananenijs met kaneel, nog zonder walnoten | Gewooneenfoodblog.nl
Met kaneel, nog zonder walnoten

Altijd handig: bevroren banaan in de vriezer

Eerlijk gezegd stond het vorig jaar al op mijn planning om een recept voor bananenijs met je te delen, maar daar is het nooit van gekomen. Ik vond enkele maanden geleden onderin mijn vriezer zelfs nog zakjes met bevroren bananen die ik vorig jaar speciaal voor dat doeleinde had ingevroren. Zoals je misschien vermoedt hadden die bananen inmiddels hun beste tijd wel gehad.

Bananenijs met walnoten en kaneel | Bevroren bananane | Gewooneenfoodblog.nl
Gelukkig waren deze bevroren bananen (van… enkele weken geleden?) nog wel goed

Bananenijs maken kan bijna niet fout gaan

Een deel van de reden dat ik vorig jaar geen recept voor bananenijs had geplaatst was dat ik eigenlijk een basisrecept wilde maken met een vijftal suggesties voor toevoegingen (inclusief foto’s van de ijsjes met die toevoegingen). Waarom plaats ik nu dan toch dit recept voor bananenijs met walnoten en kaneel, vraag je je misschien af? Nou, ik had deze week meerdere dingen gemaakt met de intentie om ze op het blog te plaatsen. Aan al die dingen mankeerde echter wel iets. Omdat ik mij had voorgenomen om toch iets online te plaatsen besloot ik om maar iets te maken wat onmogelijk vrijwel niet kon mislukken. Yup, zo makkelijk is het om dit bananenijs met walnoten en kaneel te maken.

Bananenijs met fijngehakte walnoten | Gewooneenfoodblog.nl
Roer er tot slot wat fijngehakte walnoten (of een andere noot naar keuze) doorheen

Wat is er nou meer zomers dan ijs?

Bovendien is het bijna zomer, dus dit leek mij een goed moment om in ieder geval één ijsrecept alvast met je te delen. Ik zat even te twijfelen wat ik aan het bananenijs zou toevoegen en in eerste instantie neeg ik naar zoiets als aardbeien of blauwe bessen. Aangezien de temperatuur echter niet heel geweldig is momenteel vond ik walnoten en kaneel beter bij het weer passen dan zo’n fris en fruitig ijsje.

Ontbijten met ijs? Waarom niet!

Natuurlijk is ijs lekker als tussendoortje of dessert, dat zal je mij dan ook nooit horen ontkennen. Maar eigenlijk zou je dit bananenijs met walnoten en kaneel ook best als ontbijt kunnen nemen, toch? In feite bestaat het alleen uit banaan en wat walnoten, welke beiden gezond zijn. Strooi er nog wat van jouw favoriete granola of muesli overheen, drink er een mok koffie of thee bij en je hebt in mijn ogen in ieder geval een prima ontbijtje achter de kiezen!

Hoogst waarschijnlijk volgen er binnenkort wel varianten op dit recept, by the way.

Recept bananenijs met walnoten en kaneel

Benodigdheden:

Heb je nog geen foodprocessor? En wil je er misschien eentje kopen? Lees dan mijn review van de Bosch MCM3501M MultiTalent 3 Foodprocessor.

Recept Afdrukken
Bananenijs met walnoten en kaneel
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de bananen in plakjes en plaats de bananenplakjes een uur of twee in de vriezer (of totdat ze geheel bevroren zijn). Tip: Het is altijd handig om wat bevroren bananen in huis te hebben. Zo kun je even snel bananenijs maken wanneer je opeens zin hebt in een ijsje! Bovendien kun je bevroren bananen ook prima gebruiken in milkshakes, smoothies en smoothie bowls.
  2. Doe de bevroren bananenplakjes in een foodprocessor of blender en laat het apparaat draaien totdat de bananen een roomijs-achtige structuur hebben. Dit zal zo'n drie tot vijf minuten duren. Misschien dat je tussendoor langs de zijkanten van de foodprocessor of blender moet schrapen om stukjes banaan die niet direct geblend worden even naar beneden te duwen.
  3. Voeg de kaneel toe aan het bananenijs en blend deze tien seconden mee zodat de kaneel er goed doorheen gemengd is. Hak vervolgens wat walnoten klein en voeg deze toe aan het ijs.
  4. Je kunt direct van het bananenijs genieten, maar je kunt het ook invriezen totdat je het nodig hebt. Vind je het iets te zacht omdat de bananen te ver zijn ontdooid? Ook dan kun je het natuurlijk even invriezen.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *