Courgettesoep met rucola

Courgettesoep met rucola | Gewoon een foodblog!
Courgettesoep met rucola

Ga direct naar het onderstaande recept

Over de courgettesoep met rucola

Krijg je van het herfstweer zin in een makkelijk soepje? Probeer dan eens dit simpele recept voor courgettesoep met rucola! Deze courgettesoep met rucola, geserveerd met een ciabatta belegd met trostomaat en gegratineerde mozzarella, was voor mij een ideale manier om de restjes in m’n koelkast te gebruiken. Ik had namelijk nog ongeveer een halve courgette, een zakje rucola waarvan de houdbaarheidsdatum was bereikt, precies 150 milliliter kookroom en een half bolletje mozzarella in huis waar nodig eens iets mee gedaan moest worden. Opgeruimd staat netjes!

Mogelijke toevoegingen aan de rucolasoep

Gelukkig smaakte de courgettesoep met rucola uiteindelijk nog goed ook, wat natuurlijk niet geheel onbelangrijk is. Zelf heb ik de soep gegarneerd met pijnboompitten, cherrytomaatjes en een paar uitgebakken spekjes. Dit zijn stuk voor stuk ingrediënten die goed samen gaan met zowel courgette als rucola. Een klein handje Parmezaanse kaas door de soep zou bijvoorbeeld ook erg lekker zijn (maar die was ik vergeten toe te voegen, helaas).

Rucolasoep als lunch of avondmaaltijd?

Op basis van de onderstaande receptuur maak je één kom soep. Als voorgerecht is het wellicht iets te veel, als lunch zou enkel de soep waarschijnlijk volstaan. Als je de courgettesoep met rucola als avondeten nuttigt, wat ik had gedaan, dan zou ik er zeker wel iets naast serveren. Zelf had ik gekozen voor een vers afgebakken ciabatta, belegd met tomaat en mozzarella. Dit simpele broodje past goed bij de soep, dus ik kan het je aanraden om iets soortgelijks te maken!

Courgettesoep met rucola | Gewoon een foodblog!
Ciabatta met tomaat en mozzarella

Serveer de zelfgemaakte rucolasoep bijvoorbeeld met een belegde ciabatta

Bak bijvoorbeeld een ciabatta af en houd daarbij de kortst aangegeven baktijd aan. Als er bijvoorbeeld zes tot acht minuten staat, dan bak je de ciabatta  zes minuten af. Snijd het broodje in de lengte doormidden, wrijf beide helften in met een stukje knoflook en bedruppel ze met een goede olijfolie. Beleg de broodjes vervolgens met plakjes tomaat en maak af met plakjes mozzarella. Plaats de beide helften vervolgens enkele minuten terug in de oven (of onder een hete grill) zodat de mozzarella een beetje smelt. Garneer met rucola, pijnboompitten en druppel er nog wat olijfolie overheen.

Courgettesoep met rucola | Gewoon een foodblog!
Eet smakelijk!

Courgettesoep met rucola recept

Recept Afdrukken
Courgettesoep met rucola
Dit is een simpel recept voor courgettesoep met rucola. In vergelijking met soortgelijke recepten op andere websites voeg ik veel meer rucola toe, aangezien ik dat lekker vind. Je kunt de hoeveelheid rucola echter gerust halveren (het heet niet voor niets een 'courgettesoep met rucola' in plaats van een 'rucolasoep met courgette'). Wil je liever een courgettesoep zonder room erin? Dat kan natuurlijk. Gebruik dan wel íets meer groentebouillon dan in het recept wordt aangegeven.
Maaltijd Diner
Keuken Algemeen
Prep Tijd 3 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Courgettesoep met rucola
Optioneel
Ciabatta met gegratineerde mozzarella
Maaltijd Diner
Keuken Algemeen
Prep Tijd 3 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Courgettesoep met rucola
Optioneel
Ciabatta met gegratineerde mozzarella
Instructies
  1. Snijd de courgette in blokjes, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit een laagje olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en de knoflook op matig vuur gedurende zo'n drie minuten (of totdat de ui glazig is). Voeg de courgette toe en bak de courgette een minuutje of vier. Voeg daarna de groentebouillon toe en kook de courgette zachtjes gaar met een deksel op de pan.
  3. Voeg de rucola toe, evenals de kookroom, en laat de soep een minuutje of twee a drie pruttelen zonder deksel op de pan. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer of blender totdat je de gewenste textuur hebt bereikt. Zet de gepureerde soep terug op het vuur en breng op smaak met peper en zout. Vind je de soep te dun? Laat de soep dan enkele minuten zachtjes inkoken totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Is de soep te dik? Voeg dan wat water toe.
  4. Garneer de soep desgewenst met Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en uitgebakken spekjes.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *