Five spice chicken met gebakken rijst

Five spice chicken met gebakken rijst | Gewoon een foodblog!
Kip met vijfkruidenpoeder, gebakken rijst, groenten, komkommer en ei

Ga direct naar het onderstaande recept

Over de five spice chicken met gebakken rijst

Dit is een simpel recept voor een snelle roekbakschotel met kip, rijst, groenten, komkommer en ei. Ideaal voor een doordeweekse dag wanneer je geen zin hebt om na je werk uitbreid te koken! De kip is gemarineerd in vijfkruidenpoeder, soja en agavesiroop of honing. Die smaken voeg je uiteindelijk ook nog in een kleine hoeveelheid toe aan de roerbakschotel zodat de groenten, komkommer en rijst nét dat beetje extra smaak krijgen.

Ik voeg op het laatst, wanneer dit eenpansgerecht zo goed als klaar is, nog een eitje toe. Dit zorgt ervoor dat het gerecht nog wat smeuïger wordt. Het beïnvloed de smaak echter niet echt, dus je kunt het gerecht natuurlijk ook zonder ei maken.

Als je ook een ei wilt toevoegen, dan dien je op het laatst alle ingrediënten aan één kant van de wok te schuiven en een eitje open te breken boven de ruimte die is ontstaan. Aangezien de wok (of de pan die je gebruikt) vrij heet is zul je merken dat de onderkant van het ei snel gaart. Klap het eitje dubbel met een spatel terwijl de bovenkant van het ei nog niet gaar is. Roer vervolgens het ei door de rijst en alle andere ingrediënten. Door de hitte van die ingrediënten gaart het eitje verder. Serveer het gerecht vervolgens zo snel mogelijk.

Het recept vind je onder deze fotoreportage!

Five spice chicken met gebakken rijst fotoserie| Gewoon een foodblog!
Simpel, toch?

Five spice chicken met gebakken rijst recept

Recept Afdrukken
Five spice chicken met gebakken rijst
Dit is een simpel recept voor een snelle roekbakschotel met kip, rijst, groenten, komkommer en ei. De smaak van het gerecht is lichtzoet met een subtiele ondertoon van vijfkruidenpoeder. Ik heb ervoor gekozen om agavesiroop te gebruiken. Heb je dat echter niet in huis? Dan kun je de agavesiroop vervangen door honing. Aangezien agavesiroop zoeter is dan honing zou ik wel iets meer honing gebruiken.
Maaltijd Diner
Keuken Aziatisch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Voor de marinade
Rest van de ingrediënten
Ter garnering
Maaltijd Diner
Keuken Aziatisch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Voor de marinade
Rest van de ingrediënten
Ter garnering
Instructies
  1. Maak in een ondiepe schaal een mengsel van de ingrediënten die bij de ingrediëntenlijst onder 'marinade' staan vermeld en voeg de kip toe aan dit mengsel. Zorg ervoor dat alle kip bedekt is met de marinade. Idealiter laat je de kip even marineren (eventueel zelfs maar een half uurtje of zoiets), want dat komt de smaak ten goede.
  2. Kook vervolgens de rijst gaar volgens de verpakking
  3. Snijd ondertussen de prei in dunne sprietjes van zo'n 2,5 centimeter lang, de rode ui in halve ringen en de komkommer in reepjes. Halveer de babymais in de lengte (en halveer dikke stukken nogmaals in de lengte). Snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de paksoi klein. Ik houd bij de paksoi het groene blad altijd zoveel mogelijk gescheiden van de witte kern nadat ik ze heb gesneden, aangezien ik de witte kern eerder toevoeg aan gerechten dan de bladeren.
  4. Voeg wat neutrale olie aan een wok toe en bak de ui gedurende twee minuten op matig vuur. Voeg daarna de knoflook toe en bak nog anderhalve minuut. Voeg dan de kipfilet toe en zet het vuur hoog. Roerbak de kip een minuutje of drie zodat de buitenkant een kleurtje begint te krijgen.
  5. Voeg de babymais, het witte gedeelte van de paksoi en de komkommer toe aan de pan. Bak deze ingrediënten een kleine twee minuten voordat je de prei en de bladeren van de paksoi toevoegt. Doe de taugé er na een minuutje bij. Hussel door elkaar en voeg de gekookte rijst toe.
  6. Voeg naar smaak nog wat sojasaus, agavesiroop/ honing, vijfkruidenpoeder en wat limoensap toe. Ik heb ongeveer een eetlepel lichte sojasaus, een klein eetlepeltje agavesiroop, een theelepel vijfkruidenpoeder en een theelepel limoensap toegevoegd.
  7. Voeg optioneel een ei toe aan het gerecht. Schuif de ingrediënten aan één kant van de wok, breek een ui open boven de ruimte die is ontstaan en wacht totdat de onderkant van het ei redelijk gaar is. Klap het ei vervolgens dubbel en roer het door de roerbakschotel heen.
  8. Serveer het gerecht eventueel met een bosuitje dat je in dunne sprietjes of schuin in ringen hebt gesneden en een handje geroosterde pinda's.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

4 antwoorden op “Five spice chicken met gebakken rijst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *