Griekse couscous salade

Griekse couscous salade | Gewooneenfoodblog.nl

Heb je zin in een simpele zomerse salade? Als lunch, lichte avondmaaltijd of bijgerecht bij een barbecue? Dan is deze Griekse couscous salade iets voor jou!

Ga direct naar het onderstaande recept

Over de Griekse couscous salade

Nu het eindelijk mooi weer is (jammer van de weersvoorspellingen voor het aankomende weekend), is de tijd aangebroken om mijn salade categorie een beetje uit te breiden. Na de Salade Niçoise van enkele weken geleden en de witlofsalade van vorige week vindt nu mijn variant op een zomerse Griekse couscous salade haar weg naar de blog.

Deze Griekse couscous salade is:

  • Héél makkelijk om te maken
  • Snel klaar
  • Rijkelijk gevuld met frisse ingrediënten
  • Lekker bij een BBQ
  • Makkelijk als meeneemlunch
  • Veganistisch indien de feta achterwege gelaten wordt
  • Glutenvrij wanneer de couscous wordt vervangen door quinoa

Griekse couscous salade | Gewoon een foodblog!

Griekse salade met couscous

Hoewel zoiets als een rijkelijk gevulde soep er ’s zomers ook wel ingaat, en een salade ’s winters prima gegeten kan worden, associeer ik bepaalde type gerechten toch met bepaalde jaargetijden. En met mooi krijg ik daarom wat vaker zin in een salade. Ik ben echter géén groot voorstander van een bord gevuld met sla. Zoiets vult je maag toch niet? Vandaar dat de basis van deze Griekse salade bestaat uit couscous. Als je echter een glutenvrije salade wilt, dan zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de couscous te vervangen door quinoa. Ik zat zelf te twijfelen tussen die twee, maar het was al langer geleden dat ik voor het laatst couscous had gegeten dus vandaar dat ik daarvoor had gekozen.

Voor de rest valt er weinig te melden over deze Griekse couscous salade. De salade wordt aangevuld met ingrediënten die typerend zijn voor dergelijke salades en die uitstekend bij elkaar passen: komkommer, tomaat, olijf, rode ui en feta. De dressing is simpel en bestaat uit knoflook, citroensap, rode wijnazijn, honing, goede olijfolie en wat peper en zeezout. Wat kruiden betreft heb ik gekozen voor gedroogde oregano, fijngehakte verse peterselie en wat blaadjes verse blaadjes basilicum. Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld verse oregano te gebruiken of om een kruid minder te gebruiken.

Griekse salade met couscous | Gewooneenfoodblog.nl

In principe is deze Griekse salade met couscous bedoeld als lunch of diner voor twee personen. In dat laatste geval zou je er eventueel voor kunnen kiezen om er zoiets als een gegrild stukje kipfilet of wat gebakken garnalen bij te serveren. Overigens is de couscous salade ook lekker als bijgerecht bij een barbecue!

Recept Griekse couscous salade

Recept Afdrukken
Griekse couscous salade
Maaltijd Diner, Lunch, Salade
Keuken Algemeen, Grieks
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Salade
Dressing
Maaltijd Diner, Lunch, Salade
Keuken Algemeen, Grieks
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Salade
Dressing
Instructies
  1. Verhit een klein beetje olijfolie in een hoge pan en fruit de halve teen knoflook gedurende een minuut of vier. Voeg dan het water toe, breng aan de kook en doe er wat zeezout doorheen. Roer de couscous erdoorheen, haal de pan van de warmtebron en laat de couscous afgedekt vijf minuten staan (of totdat al het water is opgenomen).
  2. Snijd ondertussen alle ingrediënten voor de salade en zet ze aan de kant totdat de couscous klaar is.
  3. Maak ook de dressing alvast door de ingrediënten goed door elkaar te mengen (voeg eventueel de ingrediënten beetje bij beetje toe totdat je de gewenste smaak hebt bereikt).
  4. Meng tot slot alle ingrediënten goed door elkaar en serveer de salade op kamertemperatuur. Eventuele restjes kun je makkelijk enkele dagen bewaren in de koelkast.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *