Griekse rode bietensalade (Pantzaria Salata)
Dit is een recept voor een eenvoudige Griekse salade met rode bieten. Bekijk eventueel het laatste stuk van de blog bij dit recept voor serveersuggesties. Ben je niet zo dol op de scherpe smaak van rauwe knoflook? Voeg dan gewoon één teentje in plaats van drie teentjes knoflook toe. De knoflook weg laten kan ook prima.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Ingrediënten
Griekse rode bietensalade
Optioneel
  • 2el walnotenof amandelen, grof gehakt
  • 2el fetaof meer/ minder naar smaak
Instructies
  1. Snijd de voorgekookte rode bieten in blokjes, partjes of plakjes; het is maar net wat je handig vindt of leuk vindt ogen. Ik heb gekozen voor partjes. Gebruik je verse bietjes? Kook ze dan in ongeveer 30 minuten gaar, schil ze en laat ze afkoelen.
  2. Rasp de knoflook of hak deze goed fijn. Hak ook de munt en bladpeterselie fijn. Doe de knoflook, munt en bladpeterselie samen met de gesneden bietjes in een mengkom of saladebak. Voeg de azijn en de olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Bestrooi de salade met zwarte peper en, indien je dat nodig vindt, wat (zee)zout. Zet de salade in de koelkast totdat je hem nodig hebt.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!