Indiase groentecurry met kikkererwten, appel en groenten
Dit is een simpel recept voor een groentecurry. Deze vegetarische curry is gebaseerd op de Indiase keuken en bestaat onder andere uit kikkererwten, diverse groenten, appel, tomatenblokjes en kaneel. Serveer de groentecurry desgewenst met pandanrijst en/ of naan.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 20minuten
Ingrediënten
Groentecurry
Optioneel
Instructies
  1. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui op laag voor gedurende twee minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit nog twee minuten.
  2. Zet het vuur hoger en voeg de aubergine, paprika, prei, wortel en appel toe. Bak dit zo’n vijf minuten (totdat de groenten beginnen te garen).
  3. Voeg de paprikapoeder, djahé, ketoembar, chilipoeder en kaneel toe. Bak de specerijen gedurende een minuut zodat de geuren en smaken vrijkomen. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en rozijnen toe. Breng op smaak met peper en zout. Doe tot slot een beetje water in de pan, doe een deksel op de pan en laat de groentecurry op een laag pitje gedurende vijftien minuten pruttelen.
  4. Serveer de groentecurry desgewenst met een gekookt ei, rijst of naan. Garneer eventueel met verse (Thaise) basilicum.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!