Kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons
Dit is een recept voor een kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons. Nadat je de bloemkoolpuree in de ovenschaal hebt gedaan kun je er, zoals ik, wat kokosrasp overheen strooien. Dat voegt iets zoets toe aan het gerecht. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor zoiets als amandelschaafsel, (glutenvrije) panko of broodkruim. De ovenschotel kan natuurlijk ook zonder topping in de oven geschoven worden.
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de kurkuma toe.
  2. Snijd de kipfilet (ik had overigens kippendijen gebruikt) in grote blokjes. Voeg de arachideolie of een andere olie naar keuze toe, evenals het kerriepoeder en een beetje zwarte peper uit de molen.
  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en voeg deze toe aan de kokende bouillon. Kook de bloemkool in +- 8 minuten gaar, laat de bloemkool uitlekken en bewaar het kookvocht voor de saus.
  4. Snijd ondertussen de champignons in kwarten (grote champignons in achten, kleine champignons door de helft). Was de prei en snijd deze in halve ringen. Hak de knoflook fijn.
  5. Verhit ondertussen een laagje olie naar keuze in een grote pan en voeg de kip toe. Bak de kip 4 minuten op hoog vuur goudbruin, haal de kip uit de pan, leg deze apart en laat de olie in de pan zitten.
  6. Voeg de champignons toe aan de pan en bak deze op hoog vuur gedurende 4 minuten. Voeg indien nodig tussentijds wat extra olie toe. Temper het vuur, voeg de prei toe en bak deze 6 minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze een minuutje mee.
  7. Voeg het kokosmeel toe aan de pan, hussel alles goed om en bak de ingrediënten 1 minuut onder voortdurend roeren. Voeg dan 250 milliliter groentebouillon toe, evenals het beetje extra kerriepoeder voor de saus en de gebakken kipstukjes. Laat het gerecht op laag vuur zachtjes pruttelen terwijl je de bloemkoolpuree maakt. Voeg indien nodig nog wat extra bouillon toe (als het niet sauzig genoeg is). Optioneel kun je
  8. Pureer de bloemkool met een keukenmachine, blender, staafmixer of aardappelstamper tot een glad geheel. Breng de bloemkool op smaak met peper, zout en eventueel een laatste beetje kerriepoeder.
  9. Breng het kip-kerriemengsel eventueel verder op smaak met wat peper en/ of zout. Ook kun je nu citroensap of zoiets als rijstazijn of een andere azijn naar keuze toevoegen om er een ietwat frisse smaak aan toe te voegen. Doe de kip-kerrie vervolgens in een ovenschaal. Strijk de bloemkoolpuree uit over de kip-kerrie. Strooi er eventueel wat kokosrasp, amandelschaafsel, (glutenvrije) panko of broodkruim overheen.
  10. Bak de ovenschotel ongeveer 15 minuten af in het midden van de voorverwarmde oven. Alles is al gaar, de bovenkant hoeft alleen een beetje een kleurtje te krijgen. Strooi voor het serveren eventueel wat verse koriander of bladpeterselie over de ovenschotel zodat het gerecht er wat kleurrijker uitziet.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!