Kiwi avocado kwarktaart

Kiwi avocado kwarktaart | Gewooneenfoodblog.nl

Krijg je binnenkort visite en wil je ze een taart voorschotelen die net even iets anders is dan men misschien gewend is? Of wil je een tussendoortje maken dat redelijk gezond is zodat je iets hebt om op terug te vallen wanneer je trek krijgt? Of heb je een aantal avocado’s die je echt moet verwerken in een gerecht voordat ze té rijp zijn? In al deze gevallen – en in talloze andere scenario’s – is deze kiwi avocado kwarktaart iets voor jou!

De taart:

  • Is makkelijk te maken
  • Heeft weinig voorbereidingstijd nodig (het vergt wél een paar uur geduld)
  • Is multifunctioneel (geschikt als tussendoortje, maar kan op zich ook wel doorgaan als ontbijt of PWO-snack)
  • Is best gezond
  • En is natuurlijk hééél lekker

Ga direct naar het onderstaande recept

Over de Kiwi Avocado Kwarktaart

Wanneer een supermarkt goede aanbiedingen heeft, dan heb ik vaak de neiging om veel meer in huis te halen dan ik van plan was. Zo had ik van de week twee kilo kiwi’s bij de Albert Heijn gehaald, maar ik had geen flauw idee wat ik ermee wilde doen. Ook had ik zo’n netje met onrijpe avocado’s gehaald omdat ze in de aanbieding waren (en veel goedkoper dan die avocado’s die je direct kunt eten). Het probleem met zo’n netje onrijpe avocado’s is echter dat ze allemaal tegelijk rijp zijn en je eigenlijk maar één a twee dagen hebt om ze allemaal op te eten.

Dus wat te doen met kiwi en avocado? Waarmee je een aantal kiwi’s en avocado’s in één keer kunt gebruiken? Wat in mij opkwam was om er een taart met kiwi en avocado van te maken. Niet eens zo’n gekke gedachte, toch? Aangezien ik geen zin had om iets te bakken is het uiteindelijk deze rauwe kiwi avocado kwarktaart geworden.

Experiment: Kiwi avocado kwarktaart | Gewoon een foodblog!
Een geslaagd experiment, al zeg ik het zelf!

Kwarktaart met kiwi en avocado… en tarwegras

Aangezien ik al lange tijd een pot met tarwegraspoeder in mijn voorraadkast had staan die ik zelden gebruikte (weer iets wat ik in de aanbieding had gekocht zonder er een bestemming voor te hebben) heb ik er wat tarwegraspoeder doorheen gedaan. Die groene kleur van dat poeder paste immers goed bij de kleur van de groene kiwi avocado kwarktaart. En als de kleuren bij elkaar passen, dan zal het ook wel goed zitten met de smaak. Tenminste, dat dacht ik. Prima redenering, toch?

Uiteindelijk bleek het tarwegras ook wat betreft smaak goed bij deze kwarktaart te passen. Zo smaakt de taart ineens supergezond! (En een heel klein béétje on-taartachtig.) Bovendien is tarwegras tegenwoordig een ‘superfood‘ welke een bron van eiwitten én rijk aan vezels is. Wat extra eiwitten en vezels kunnen nooit kwaad… hoewel je er, in de kleine mate waarin het in deze kwarktaart met kiwi en avocado is verwerkt, waarschijnlijk weinig van zult merken. Uiteraard kun je het tarwegras achterwege laten, mocht je zelf geen tarwegras in huis hebben (wat mij op zich niet zou verbazen).

Kwarktaart met kiwi, avocado en tarwegras | Gewooneenfoodblog.nl

Proteïne kiwi avocado kwarktaart

Over proteïne gesproken: ik heb ervoor gekozen om extra proteïne in de vorm van eiwitpoeder met kokossmaak toe te voegen aan deze rauwe kiwi avocado kwarktaart. Eiwitpoeder met een andere smaak (of zonder smaak) kan natuurlijk ook, of je kunt het weglaten. Dit eiwitpoeder zorgt wel voor een iets zoetere smaak die perfect past bij de taart, dus het is wat dat betreft wel de moeite waard.

Overigens heb ik magere Franse kwark voor dit recept gebruikt. Gewoon zo’n goedkoop bakje zonder extra smaak of zoiets dergelijks. In vergelijking met bijvoorbeeld Griekse yoghurt bevat magere kwark namelijk iets meer eiwit. In plaats van magere kwark zou je zelf wel zoiets als volle kwark of Griekse yoghurt kunnen gebruiken zonder het recept aan te hoeven passen. Kwark met een smaakje kan ook. Hoewel ik dit niet met zekerheid kan zeggen ga ik er vanuit dat kwark met een smaak zoals banaan of citroen prima bij deze kiwi avocado kwarktaart zou passen.

 Avocado kwarktaart zonder kiwi | Gewooneenfoodblog.nl

Kiwi avocado kwarktaart als ontbijt?

Een stukje taart is natuurlijk ideaal voor ’s middags bij de thee of koffie. Maar ach. Als je het mij vraagt kun je 1/4e van deze kwartkaart ook prima als ontbijt eten. In principe heb je dan één portie kwark, één avocado, een halve kiwi, één handje noten en wat lijnzaad, havermout, dadels, tarwegras en eiwitpoeder op. Een prima start van de dag, toch?

Groene kwarktaart met kiwi en avocado | Gwoon een foodblog!

(Optionele) benodigdheden voor deze kwarktaart met kiwi en avocado

Hoewel je het in principe niet per se nodig hebt, is het handig om iets van een foodprocessor te gebruiken om de bodem van deze kwarktaart te maken. Daarvoor dien je namelijk noten, dadels en havermout fijn te hakken. Ook voor de vulling van de taart is het handig om een foodprocessor, staafmixer of blender te gebruiken. Je zou de avocado’s natuurlijk met de hand (of nou ja, met een vork) kunnen pureren. Het is echter toch wel gemakkelijk om de avocado’s samen met de kwark in een keukenapparaatje te kunnen doen en die ingrediënten samen tot een glad geheel te pureren.

Recept kiwi avocado kwarktaart

Recept Afdrukken
Kiwi avocado kwarktaart
Maaltijd Tussendoortjes
Keuken Algemeen
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Topping
Maaltijd Tussendoortjes
Keuken Algemeen
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Bodem
Vulling
Topping
Instructies
Bodem
  1. Bekleed de bodem van de springvorm met een op maat gesneden bakpapiertje. Verwarm de kokosolie in een pannetje op het vuur totdat de olie vloeibaar is en haal de pan van de warmtebron. Vermaal de ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor en voeg de gesmolten kokosolie toe. Bedek de bodem van de springvorm met het 'deeg' en druk alles goed aan. Zet de bodem totdat je hem weer nodig hebt in de vriezer of koelkast.
Vulling
  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Maak ondertussen de avocado's schoon en pureer ze in een blender. Voeg daar de magere kwark, het limoensap en eventueel het tarwegraspoeder en het eiwitpoeder aan toe. Meng alles tot een glad geheel. Verwarm vervolgens een klein beetje water in een pannetje (zo'n drie eetlepels) en los daar de gelatineblaadjes in op. Voeg het kwarkmengsel toe aan de gelatine, roer alles goed door elkaar en stort de vulling uit over de taartbodem.
  2. Overigens heb ik vier vrij kleine avocado's gebruikt, dus als je grotere hebt zou je er misschien minder kunnen gebruiken. Je kunt ze op zich best één voor één toevoegen aan de kwark totdat je de gewenste smaak hebt bereikt (datzelfde geldt ook voor het limoensap).
Topping
  1. Maak de kiwi's schoon en snijd de kiwi's in hele dunne plakjes. Ik heb twee kiwi's gebruikt, maar als je een grotere springvorm gebruikt dan zou je er meer nodig hebben. Uiteraard kun je sowieso meer kiwi's toevoegen voor een dikkere topping.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Eén antwoord op “Kiwi avocado kwarktaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *