Pittige Koreaanse komkommersalade (Oi-Muchim)
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan op hoog vuur en rooster de sesamzaadjes kort in een droge pan (een minuutje of twee). Hierdoor wordt de smaak van de sesam versterkt.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden. Als je de salade eventjes laat staan voordat je hem opeet, of als je gewoon meer houdt van knapperige salades, is het raadzaam om de zaadlijsten van de komkommer te verwijderen. Pak een lepel en schraap daarmee over de binnenkant van de komkommer totdat de zachte zaadlijsten zijn verwijderd. Snijd de komkommer vervolgens schuin in halve maantjes.
  3. Snijd de bosuitjes in ringetjes en hak de knoflookteentjes fijn (of pureer ze). Doe de bosuitjes en de knoflook bij de komkommer. Voeg daar de resterende ingrediënten aan toe. Voeg de sojasaus, rijstazijn, kokosbloesemsuiker, rode pepervlokken en sesamolie beetje bij beetje toe totdat je de gewenste smaak hebt bereikt.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!