Pittige snijbonen met gehakt en pinda’s
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Pittige saus
Optioneel
Instructies
  1. Snijd de snijbonen in schuine reepjes (of koop zo’n zak voorgesneden snijbonen). Snipper twee kleine sjalotjes of één grote sjalot. Hak het teentje knoflook fijn. Zet een wok op het vuur en verhit een laagje olie op middellaag vuur. Fruit de sjalot en knoflook gedurende twee minuten onder voortdurend roeren.
  2. Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus door elkaar. Voeg eventueel nog wat limoensap of suiker toe als je het mengsel te pittig vindt. (Óf maak het pittiger door een beetje cayennepeper toe te voegen.) Doe de saus bij de gefruite sjalot en knflook. Roer alles goed door elkaar en laat het een seconde of twintig pruttelen.
  3. Voeg het gehakt toe aan de wok, meng alles goed door elkaar en zet het vuur hoog. Wok het gehakt in drie minuten goudbruin en gaar onder voortdurend roeren.
  4. Voeg de snijbonen toe en roerbak het gerecht nog een minuut of zes a zeven op een middelmatig vuurtje (totdat de snijbonen de gewenste bite hebben). Als je ze in dunne reepjes hebt gesneden, dan hoeven ze niet zo lang te garen. Voeg – als de snijbonen zo goed als gaar zijn – de pinda’s toe. Meng alles goed door elkaar en roerbak het gerecht nog dertig seconden.
  5. (Houd je van snijbonen waarop je niet hoeft te kauwen? In plaats van ze te roerbakken kun je eventueel een klein laagje water toevoegen aan de wok nadat je de snijbonen hebt toegevoegd en alles door elkaar hebt geroerd. Plaats vervolgens een deksel op de wok smoor ze op die manier in tien tot vijftien minuten gaar.)
  6. Serveer het gerecht met gekookte rijst of noedels naar keuze. Strooi er voor het serveren eventueel nog wat gesneden bosui en Spaanse peper overheen. Zoiets als gefrituurde uitjes of seroendeng past er ook prima bij, mocht je dat in huis hebben.
Notities

Serveertips

Serveer het gerecht met iets fris zoals atjar en/ of zoetzuur ingelegde komkommer.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!