Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing
Dit is een recept voor een simpele salade met sperziebonen, broccoli en een Thaise pindadressing. De salade is bedoeld als maaltijd voor twee personen. Gezien de hoeveelheid groenten die het bevat, zou je er echter ook met drie personen van kunnen eten. In dat geval dien je wellicht wel wat wat meer noedels (of rijst) toe te voegen, of er zoiets als vlees, tofu of ei bij te serveren. Tenzij je weinig trekt hebt.
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Thaise pindadressing
Voor erbij/ erover (optioneel)
Instructies
  1. Breng twee pannen met water aan de kook. Indien je er noedels of rijst bij wilt serveren, breng dan nog een derde pan met water aan de kook. Dop de sperzieboontjes en snijd de kleinere sperziebonen door de helft. Snijd grotere boontjes in drieën. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Bewaar de stronk eventueel voor een smoothie of een ander gerecht. Snijd twee kleinere bosuitjes (of één dikke) in schuine ringetjes. Snijd de babymais, indien je deze gebruikt, in dunne plakjes.
  2. Meng alle ingrediënten voor de pindadressing door elkaar. Voeg eventueel eerst de helft van de rode currypasta, de limoensap, de azijn en de vissaus toe aan de pindakaas zodat je kunt bepalen of je de andere helft van deze ingrediënten er ook allemaal bij wilt doen (of dat je minder of zelfs meer van iets toevoegt). Aan deze basis pindadressing kun je eventueel nog knoflookpuree, gemberpuree en/ of een pikante saus zoals Sriracha toevoegen. Ik heb de Sriracha zelf achterwege gelaten (en een fijngehakt rawit pepertje door de salade gedaan voor wat pittigheid).
  3. Verdun de pindadressing met warm water uit de kraan totdat deze de gewenste dikte heeft. Streef naar een ietwat dunne pindasaus. Breng de pindadressing vervolgens verder op smaak met (flink wat) zwarte peper uit de molen. Aangezien kant-en-klare currypasta vaak best wat zout bevat, en vissaus ook veel zout bevat, voeg ik er zelf geen zout aan toe.
  4. Voeg ondertussen de sperziebonen toe aan de ene pan met kokend water en de broccoliroosjes aan de andere pan. Kook de broccoliroosjes in ongeveer 30 seconden tot 1,5 minuut beetgaar. Dompel de broccoli vervolgens onder in een bak met ijswater of spoel ze goed koud onder de kraan. Kook de sperziebonen totdat ze beetgaar zijn, 4 à 5 minuten, en voeg ook deze toe aan een bak met ijswater of spoel ze koud onder de kraan. Bereid eventuele noedels of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Laat de sperziebonen en broccoliroosjes goed uitlekken en doe ze in een serveerschaal. Strooi de babymais en het merendeel van de bosui erover. Schenk ongeveer de helft van de pindadressing erbij. Meng alles goed door elkaar. Strooi er optioneel wat grof gehakte pinda’s overheen. Houd je van een beetje pittig eten? Dan kun je er ook een fijngehakt rawit pepertje of Spaans pepertje, overheen strooien. Serveer de sperziebonensalade eventueel met wat partjes limoen voor de liefhebber, de noedels/ rijst als je deze hebt bereid en de rest van de pindadressing.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!