Spinaziesalade met aardbeien, kikkererwten en balsamicodressing
Dit is een recept voor een simpele, glutenvrij en zomerse salade met o.a. aardbeien, spinazie en kikkererwten. Als je de honing in de dressing vervangt door bijvoorbeeld ahornsiroop of agavesiroop is de salade geschikt voor veganisten. Als je vegetariër noch veganist bent, kan ik je aanraden om Parmezaanse kaas of feta over de salade te strooien. Beiden zouden namelijk lekker zijn.
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de eerste vijf ingrediënten zoals aangegeven. Indien je een spiraalsnijder hebt, kun je de komkommer en eventueel de wortel daarmee snijden. Snijd de komkommer anders gewoon in plakjes en de wortel in luciferstokjes (of rasp deze). Meng de balsamicoazijn door de honing en voeg de olijfolie toe.
  2. Doe de spinazie, verse basilicum, gesneden ingrediënten en de balsamicodressing bij elkaar in een kom, bestrooi met zwarte peper uit de molen en meng alles goed door elkaar. Strooi de pistachenoten erover. Leg eventueel een plukje kiemgroente bovenop de salade als je deze er enigszins fancy uit wilt laten zien.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!